V Sevillo, kjer se bo nocoj (po deveti uri zvečer) vse začelo z ekipnim kronometrom (16 kilometrov), je znova odšel predvsem kot pomočnik Alessandru Petacchiju, s katerim sta dobro sodelovala že julija v Franciji. Ale-Jet je imel veliko opraviti z zavračanjem obtožb pred italijansko antidopinško komisijo CONI. Prav od tega, ali je Ale-Jet, ki velja za enega najboljših sprinterjev vseh časov, je odvisno število priložnosti za Boleta. Je Alessandro nervozen ali "naspidiran"? "Pravi, da ni tako močan, kot je bil na Touru, a zagotovo bo hiter. Pred dirko ni nobenega tekmovalnega pritiska. Zagotovo pa bomo moštveni kronometer že odpeljali na vso moč. Rdeče majice vodilnega sicer nimamo v mislih. Smo kar motivirani. Vuelta je pred začetkom mnogo bolj sproščena, kot je bil Tour," je vzdušje znotraj ekipe Lampre razložil kolesar s štartno številko 112.

Vuelta že tradicionalno velja za najboljšo pripravo za svetovno prvenstvo. Letos še posebno. Tudi zaporedje gorskih in sprinterskih etap je letos kot nalašč obrnjeno, saj bo večina težjih ključnih etap v prvi polovici dirke, zaključek pa za sprinterje, h katerim se po specialnosti šteje tudi Bole. Ker je trasa v Melbournu pisana na kožo sprinterjem, je na startni listi cela falanga mojstrov hitrosti. Mark Cavendish (VB, Columbia), Thor Hushovd (Norveška, Garmin), Allan Davis (Avstralija, Astana), Tyler Farrar (ZDA, Garmin), Alessandro Petacchi (Italija, Lampre), Oscar Freire (Španija, Rabobank), Greg Van Avermaet (Belgija, Omega Pharma), Filippo Pozzato (Italija, Katjuša) bodo v središču pozornosti zagotovo ves september in še del oktobra. Bole je za slovenskega selektorja Martina Hvastijo adut številka dve. Na Vuelti je dosegel četrto mesto v etapi. "Martinov nasvet? Samo to, da naj ga dobro gonim, nič drugega," se je zasmejal.

Žal v Španijo letos niso povabili nizozemske ekipe Vacansolil z Borutom Božičem, ki je lani prav na Vuelti dosegel prvo slovensko etapno zmaga na velikih treh etapnih dirkah. Zagotovo je tega sposoben tudi Grega Bole. Že prvi teden bo zanj nekaj zanimivih etap, ko bi lahko z boljšimi hribolazci zmogel čez "navihane" klance, potem pa pokazal svoj potencial v sprintih manjših skupin. "Da je zaporedje težjih gorskih in sprinterskih etap malce obrnjeno, zame ne igra posebne vloge. Kako težke bodo etape, pa bo najbolj odvisno od nas kolesarjev samih, kako zahtevna bo selekcija čez klance. Upam, da bom kakšno priložnost le dobil," se nadeja Bole, trenutno 57. na svetovni lestvici, lovi pa 195. zmago v karieri. Bo to v Španiji? "Mogoče res. Jo že nekaj časa lovim," je dodal.

Bole seveda ne sodi v skupino z bratoma Schleck, Menčovom, Nibalijem, Kreuzigerjem, ki so glavni favoriti 3400 kilometrov dolge dirke za končno skupno zmago v Madridu, kjer po tradiciji zmagujejo le špansko in rusko govoreči.