Sobota, 28. avgusta

V Turčiji se bo začelo 16. svetovno prvenstvo v košarki, na katerem bo Slovenija odigrala prvo tekmo ob 15.30 proti Tuniziji.

Ponedeljek, 29. avgusta

V ponedeljek bo redna skupščina Vegrada, na kateri lahko pričakujemo nov zaplet. Vodstvo Vegrada namreč ni na ustrezen način objavilo razširjenega dnevnega reda, ki med drugim opredeljuje izredno revizijo družbe.

Sreda, 1. septembra

S slovesnim odprtjem se bo v Lipici začel jubilejni, 25. mednarodni literarni festival Vilenica, ki se ga bo letos udeležilo 22 književnikov in književnic iz vse Evrope. Na uvodnem večeru bodo podelili tudi pisateljsko štipendijo SEP za leto 2010, sicer pa bo v naslednjih dneh program vileniškega festivala obiskal še Ljubljano in nekatera druga prizorišča (Hruševje, Lokev, Štanjel), sklenil pa se bo v soboto v jami Vilenica s podelitvijo letošnje nagrade bosanskemu pisatelju Dževadu Karahasanu.

Z nadaljevanjem druge obravnave novega družinskega zakonika v odboru za delo, družino in socialne zadeve se začenja jesenska parlamentarna sezona. Po 18 urah razprav je odbor šele pri 3. členu zakonika.

sednikom ZDA Barackom Obamo.

Četrtek, 2. septembra

Predsednica komisije, ki preiskuje politična ozadja nastanka in prenehanja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres pred volitvami, Melita Župevc začenja z nizom zasliševanj prič. Prva sta na vrsti Andrej Lasbaher in Robert Terček.

V Centru urbane kulture Kino Šiška bo nastopil kanadski rock trubadur Neil Leyton.

Petek, 3. septembra

Notranjepolitični odbor pod predsedovanjem poslanca SDS Vinka Gorenaka bo na zahtevo SDS nadaljeval pred počitnicami začeto razpravo o sumih SDS, da je policija med študentskimi demonstracijami storila niz napak zaradi političnih pritiskov ministrice Katarine Kresal.

Slovenska nogometna reprezentanca bo zvečer v Ljudskem vrtu v Mariboru s tekmo proti Severni Irski začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2012 v Ukrajini in na Poljskem.