90 centimetrov je dovoljen obseg pasu za 33 čilskih rudarjev, ki so že od 8. avgusta ujeti okoli 700 metrov globoko. Tako so jim namreč svetovali reševalci v sredo, potem ko je z njimi govoril čilski predsednik Sebastian Pinera, saj bo tak premer jaška, ki ga bodo - upajo - do njih skopali do božiča. Rudarji so sicer po skoraj treh tednih shujšali v povprečju za 10 kilogramov, potem ko so lahko vsakih 48 ur popili pol kozarca mleka in si privoščili dva grižljaja tune iz konzerve. Dokler jim ni zmanjkalo zalog...

2 reprezentanci v "naši" predtekmovalni skupini na svetovnem košarkarskem prvenstvu v Turčiji sta po v četrtek objavljeni lestvici uvrščeni slabše od Slovenije - Iran in Tunizija. Statistično gledano bi moralo to zadostovati za preboj v drugi krog, a slovenske reprezentance so znane po tem, da ne dajo kaj dosti na statistiko. Rade premagujejo boljše od sebe in izgubljajo proti slabšim. </p_2></p>

5100 prostih delovnih mest ali tisoč več kot v prejšnjem četrtletju so na statističnem zavodu našteli v drugem četrtletju letošnjega leta. Po v četrtek objavljenih podatkih je zasedenih delovnih mest 802.977.

1.178.834 telefonov zvoni v Mobitelovem omrežju, so v v sredo objavljenem nerevidiranem letnem poročilu zapisali pri Telekomu. Prihodki Mobitela so bili v tem času 190,53 milijona evrov ali 161,6 evra na telefon. Nadaljnja resna analiza pokaže, da vsak uporabnik mesečno prispeva v blagajno podjetja, ki si nebo deli s pticami, kakšen cent manj kot 27 evrov.

82 aktivnih zapor cest in pločnikov je v četrtek pestrilo življenje Ljubljančanov. Ali skoraj dve zapori za vsak dan, ki je še ostal do lokalnih volitev.

3468 dni je že na čelu Vegrada neuničljiva Hilda Tovšak.

6,4 milijarde evrov naj bi delodajalci pozabili plačati v pokojninsko blagajno od leta 1996 in tako pomagali kopati vse globljo luknjo v pokojninski blagajni, je v četrtek zatrdil sekretar na ZSSS Goran Lukič.

80strani naj bi bila dolga obtožnica zoper nekdanjega premierja Janeza Janšo. Tako obsežen spis si je prvak SDS prislužil s svojo domnevno vlogo pri odločitvi o nakupu oklepnikov patria za Slovensko vojsko oziroma zaradi suma preiskovalcev, da je kakšen evro pri tem poslu padel tudi v njegov žep ali pa je vsaj vedel, da evri padajo v nepooblaščene žepe. Janšev odgovor? "Gre za stare politične povezave, stare akterje znanih afer, ponekod celo za družinsko-udbaške povezave..."telefonov zvoni v Mobitelovem omrežju, so v v sredo objavljenem nerevidiranem letnem poročilu zapisali pri Telekomu. Prihodki Mobitela so bili v tem času 190,53 milijona evrov ali 161,6 evra na telefon. Nadaljnja resna analiza pokaže, da vsak uporabnik mesečno prispeva v blagajno podjetja, ki si nebo deli s pticami, kakšen cent manj kot 27 evrov.