Kot so danes še sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, bo omenjena nadgradnja tudi omogočila, da bodo uporabniki Siol TV na optičnem omrežju lahko televizijske programe sprejemali v izvirni kakovosti.

MPEG 4 je po navedbah Telekoma rešitev, ki zaradi večje kompresije vsebin za delovanje potrebuje manj pasovne širine in s tem razširi krog potencialnih uporabnikov Siol TV.

Tako so lahko številni naročniki, ki zaradi tehničnih omejitev prej niso imeli možnosti, do storitve lahko prišli. Tisti, ki pa so zaradi premajhne širine svoje povezave lahko do sedaj spremljali le eno televizijo, s prenosnim standardom MPEG4 lahko spremljajo dve.

V Telekomu obenem pojasnjujejo, da pa je ravno zaradi kompresije kakovost slike pri nekaterih uporabnikih naletela na kritike. Strokovnjaki Telekoma in hčerinskega podjetja Planet 9 so po navedbah družbe s testiranji našli pravo rešitev, ki je v teh dneh z novimi enkoderji tudi zaživela.

Poleg tega v Telekomu še dodajajo, da za oktober načrtujejo odprtje novega sprejemnega centra v Kopru. Ta bo prevzel vlogo redundančnega in bo v primeru težav na glavnem TV-centru v Ljubljani prevzel njegovo funkcijo in omogočil nemoteno delovanje sistema.