Med več kot 3500 udeleženci je bilo tudi 24 Slovencev, ki v Aziji niso le nabirali olimpijskih izkušenj in se učili športnih in socialnih veščin, ampak so bili tudi tekmovalno uspešni. S štirimi medaljami in številnimi uvrstitvami med deset je slovenska zasedba uspešno končala prvo takšno tekmovanje v zgodovini.

Današnji zadnji tekmovalni dan je bil v Singapurju zelo sproščen. Večina športnikov je tekmovanja končala že dan prej, danes so imeli finalne odločitve le še v odbojki in namiznem tenisu.

Največ pozornosti je tako veljalo zaključni slovesnosti. Prireditelji iger so se potrudili in mladim športnikom pripravili še en dogodek, ki si ga bodo lahko zapomnili. Podobno kot na slavnostnem odprtju je bilo tudi ob koncu iger dogajanje v osnovi pravo olimpijsko, s proceduro, ki je običajna ob takšnih dogodkih, a obenem nekoliko bolj sproščeno. Ob koncu iger tako ni bilo zastavonoš, športniki pa so lahko že od začetka prireditve na velikem plavajočem odru s tribunami za skoraj 30.000 gledalcev uživali v programu. Ta je bil zelo razgiban, z veliko glasbenimi in plesnimi točkami, dogajanje so popestrili še ognjemeti.

A brez uradnih dejanj tudi na mladinskih OI ni šlo. Predsednik MOK Jacques Rogge je poudaril uspeh iger, ki so pravzaprav njegova zamisel: "Pokazali ste, da ste ne le športniki, temveč ste v teh 12 dneh stkali prijateljstva, se povezali med seboj in sodelovali na kulturnem in izobraževalnem področju. S ponosom lahko rečem, da niste le mladi športniki, temveč pravi mladi olimpijci. Ko se boste čez leta spominjali začetkov svojih karier, boste lahko s ponosom rekli, da ste sodelovali na prvih mladinskih igrah!"

Rogge je tudi uradno zaprl igre, preden pa je ugasnil olimpijski ogenj, ki je od 14. avgusta razsvetljeval središče mesta v Marina Bayu, pa so sneli tudi olimpijsko zastavo. Iz rok domačega župana Tea Ser Lucka jo je Rogge predal županu kitajskega Nanjinga Ji Jianjeyu. Kitajci bodo gostitelji naslednjih mladinskih OI čez štiri leta, še prej pa bo v Innsbrucku leta 2012 premiera zimskih mladinskih OI.