"Optimizem ustvarjamo na podlagi dobre igre v Palermu do izključitve vratarja Pridigarja. Ne vidim razloga, zakaj se čudež ne bi zgodil v četrtek zvečer v Ljudskem vrtu, saj v letošnji sezoni zmagujemo na slovenski in evropski sceni. Če želimo izničiti veliko italijansko prednost, moramo čim hitreje zabiti gol," je samozavesten mladi vezist Armin Bačinovič, ki je na vprašanje, ali bo to morda njegova zadnja tekma v vijoličastem dresu, odgovoril: "O vsem odloča klub. Iz vodstva kluba mi nihče ni rekel ničesar o morebitnem prestopu v tujino. Osredotočen sem na Palermo, vsi si želimo napredovanje in še najmanj šest tekem v Evropi."

Mariborski trener Darko Milanič se bo v lov na senzacijo moral podati brez kaznovanih Pridigarja in Mejača ter poškodovanih Džiniča, Milca in Pavličiča. V Palermu izključenega vratarja Pridigarja bo zamenjal Radan, ki je priložnost dobro izkoristil že na prvi tekmi. Namesto Mejača, ki ima dva rumena kartona, bo zaigral Mertelj, ki je svojo novo vlogo na boku zelo dobro odigral že proti Nafti. "Mertelj nima veliko izkušenj na tem igralnem položaju, vendar je tip igralca, ki lahko zapolni vrzeli. S svojo hitrostjo in fizično sposobnostjo lahko s pomočjo bočnega zveznega igralca dobro opravi nalogo," je pojasnil trener Maribora Darko Milanič in se razgovoril o taktiki, s katero se bo podal v lov za zaostankom s Sicilije: "V nogometu lahko en trenutek povsem spremeni potek tekme. Takšen trenutek se nam je v Palermu zgodil v 35. minuti. Tudi na povratni tekmi se lahko zgodi kaj takšnega, vendar tokrat nam v prid. Mi smo v dobrem stanju, znamo igrati kombinatorno in napadalno."

Milanič igralce posebej opozarja na odlike Palerma pri hitrem prehodu iz obrambe v napad, zato zahteva, da zgostijo sredino igrišča in da bodo maksimalno zbrani, ko bodo izgubili žogo. "Naša prednost je kakovostno vključevanje v napad z več strani. Želim si, da na igrišču ostanemo z enajstimi igralci vseh 90 minut," je dodal Milanič.