Zdaj je prerojen, ozdravljen in srečen. "Dolgo sem se boril s težavami, a nisem vedel, zakaj. Velikokrat sem bil v vrhunski formi, na tekmah pa ni in ni šlo. Po dolgem ugotavljanju sem po internetu le spoznal, da imam vse znake celiakije - kroničnih prebavnih težav zaradi prehrane z živili z vsebnostjo glutena, beljakovino, ki je v številnih žitaricah," je opisoval svojo bolezen visokorasli mladenič med zobanjem suhih riževih kosmičev.

Pleše pravi, da dolgo ni niti slutil, da ima bolezen, za katero v ZDA in Evropi, vede ali nevede, boleha vsak stoti do dvestoti prebivalec, zdaj pa uradne medicinske potrditve niti ne potrebuje več. Le znaki, kot so otekli gležnji, pomanjkanje železa v krvi, kar je za vrhunskega atleta seveda znak izčrpanosti, predvsem pa nesposobnost tekmovanja na visoki ravni, nenadna prekomerna telesna teža so ga pripeljali do spoznanja, da je vzrok prehrana.

"Zdaj vem, kaj lahko jem in pijem. In sem srečen. Kaj zmage. Srečen sem, ker sem se rešil težav, ki sem jih pred mnogimi skrival," je pripovedoval v Kočevju. Tudi zaradi tega lahko mnogo lažje razumemo geste v cilju. To, da ni več zaposlen kot športnik v Slovenski vojski in je trenutno na seznamu nezaposlenih na zavodu za zaposlovanje, ga ne tare preveč. Želi le nabrati čim več točk za lestvico ITU za olimpijske igre v Londonu, prej pa zmagati še obe triatlonski preizkušnji na Bledu.