Vrečer je zadnja leta na klancih nepremagljiv, po Krvavcu in Rogli je prepričljivo dodal še najboljšo znamko primorskega Vršiča. "Naš čas so merili verjetno iz Ajdovščine, za vse ljubiteljske kolesarje pa bo verjetno zanimivo, da sem od njihovega uradnega štarta v Lokovcu do vrha nameril 27:40 minute," je zanimivost navrgel Vrečer. Mimogrede, zmagovalec med amaterji Sandi Vodopivec je porabil 32:04 minute, Katja Šorli pa 38:50. Za Vrečerjem je drugi na Predmejo priplezal kar naš najboljši mladinec Jan Polanc (Sava), ki je bil pred tedni peti na svetovnem prvenstvu, kot tretji pa Luka Mezgec (Radenska), ki je na spisku selektorja Martina Hvastije za svetovno prvenstvu med mlajšimi člani. Še bolj zadaj sta bila v cilju Matej Mugerli in Tomaž Nose.

Zmaga Vrečerja ima še poseben pomen, saj bo v nedeljo branil dve zaporedni zmagi na dirki prestolnic Ljubljana - Zagreb, največje poldomače mednarodne enodnevne dirke druge kategorije UCI. "Dirka Zagreb - Ljubljana je povsem nekaj drugega kot je dirka Ljubljana - Zagreb. V obratni smeri, kot bo letos, je bilo v zaključku mnogo več klanca. Tako napovedi za letos sploh nimam, moja ekipa Perutnina pa ne vem, kakšno taktiko bo izbrala," je Vrečer ovrgel vsa predvidevanja, da bi na kratkem vzponu na Ljubljanski grad vseeno lahko krojil vrstni red. Vroč favorit pa bo zagotovo Marko Kump.

V nedeljo je ob pomoči kolegov Kristjana Fajta, Mateja Gnezde in Mitje Mahoriča slavil na 50. izvedbi avstrijske klasike Burgerland in tako na najlepši način še enkrat potrdil, da bo na svetovnem prvenstvu v Avstraliji zelo vroč favorit. Hkrati pa se smeji tudi švicarski menedžer Mauro Gianetti, saj je ob podpisu pogodbe za ekipo Geox ob Menčovu in Sastreju dobil tudi odličnega šprinterja za zaključke manjših skupin. Marko Kump bo eden prvih favoritov za zmago na 3. dirki Zagreb - Ljubljana, ki bo prvič štela tudi za avstrijski pokal Tchibo, s čimer se obeta širše sodelovanje med sosednjima državama. Selektor Martin Hvastija je bil ob vesteh z dirk Eneco Tour in VN Plouaya še posebej vesel, da se izboljšuje zdravstveno stanje prvega za Melbourne Boruta Božiča. V soboto je bil v šprintu enajsti, tik pred zamejskim rojakom Petrom Wrolichom, v nedeljo pa ga je z izjemo ubežnikov premagal le Belgijec iz ekipe RadioShack Gert Steegmans. "Tokrat sem ga že lahko kar dobro pohodil. Po konfiguraciji ni bil lahek zaključek etape, a sem bil zraven. Ubežnike nisem poskusil loviti, ker sem imel svojega kolega iz Vacansolil zraven, a sem vseeno zadovoljen. Upam, da sem se z antibiotiki pozdravil in da to ni bil le preblisk. V ponedeljek je še ena priložnost," je kratko iz Nizozemske poročal Borut Božič.