V metu kopja je slavila evropska podprvakinja Christina Obergföll iz Nemčije z rekordom mitinga na Letzigrundu (67,31 metra). Druga je bila Čehinja Barbora Špotakova, olimpijska zmagovalka in svetovna rekorderka (63,32 metra), ki je tudi zmagala v skupnem seštevku diamantne lige v tej disciplini. Tretja je bila evropska prvakinja Linda Stahl iz Nemčije (63,30 m). Slovensko rekorderko Martino Ratej, ki je bila pred tem peta v skupnem točkovanju, so črtali s seznama skupnega seštevka, ker mora vsak za končno uvrstitev nastopiti na zadnjem mitingu. Ker na finalu diamantne lige 27. avgusta v Bruslju meta kopja ni na programu, je bila zadnja tekma discipline v najprestižnejši svetovni seriji v Zürichu. Ratejeva je sprva zaradi poškodbe odpovedala nastop, potem ko si je skorajda povsem pozdravila infekcijo desne noge in začela trenirati, pa je niso več mogli uvrstiti na štartno listo.

Trell Kimmons, Wallace Spearmon, Tyson in Michael Rodgers so v štafetnem teku, zadnji odločitvi tekmovanja, za tri desetinke ugnali Jamajčane (37,76), tretja pa je bila Velika Britanija (38,41). Za drugi rezultatski presežek na tekmi je poskrbel Wariner, ki je stadionski krog pretekel v 44,13 sekunde in za 27 stotink popravil prejšnji najboljši čas, ki ga je Jamajčan Jermaine Gonzales dosegel v Monaku. Gonzales je tokrat vodil vse do zadnje ravnine, 60 metrov pred ciljem pa je prišel na čelo Wariner, ugnal Gonzalesa (44,51) in si za izid sezone pritekel 20.000 ameriških dolarjev organizatorjev, dodatnih 40.000 dolarjev pa mu je prineslo zmagoslavje v diamantni ligi.

Znani so tudi zmagovalci v nekaterih drugih disciplinah od skupno 32. Ne glede na njihovo uvrstitev v Bruslju, tam morajo le nastopiti, so so se že na prvo mesto uvrstili Američana Bershawn Jackson (400 metrov ovire) in Christian Cantwell (krogla), Francoz Renaud Lavillenie (palica) in Norvežan Andreas Thorkildsen (kopje) ter med atletinjami Američanka Allyson Felix (200 metrov), Hrvatica Blanka Vlašić (višina), Kenijka Milcah Chemos (3000 metrov zapreke) in Kubanka Yarelis Barrios (disk).

Šestnajst končnih zmagovalcev pa je dal miting na Letzigrundu. Poleg Špotakove in Warinerja so slavili še na 200 metrov Wallace Spearmon (ZDA), na 5000 metrov Imane Merga (Etipopija), na 100 metrov ovire David Oliver (ZDA), na 3000 metrov zapreke Paul Kipsiele Koech (Kenija), v skoku v višino Ivan Uhov (Rusija), v skoku v daljino Dwight Phillips (ZDA), v metu diska Piotr Malachowski (Poljska), na 100 metrov Carmelita Jeter (ZDA), na 400 metrov Allyson Felix (ZDA), na 1500 metrov Nancy Lagat (Kenija), na 400 metrov ovire Kaliese Spencer (Jam), v skoku v daljino Brittney Reese (ZDA), v skoku s palico Fabien Murer (Brazilija), v suvanju krogle pa Nadežda Ostapčuk (Belorusija).