3,59 milijarde dolarjev dobička je po podatkih, objavljenih ta teden, v drugem četrtletju letos ustvaril ameriški trgovinski gigant Wal Mart. V povprečju dnevno 39 milijonov dolarjev, kolikor ga je na primer največji slovenski trgovec Mercator ustvaril v celotnem lanskem letu.

180 Vegradovih delavcev se je prisiljenih prehranjevati v ljudski kuhinji v Velenju, velenjski Rdeči križ pa je 230 delavcem razdelil pakete s hrano in praškom. Njihova direktorica, ki je podjetju v enem letu pridelala dobrih 90 milijonov evrov izgube, je za zdaj še dobro preskrbljena.

8,77 točke je povprečna razlika, s katero so slovenski umetniki pod koši izgubili devet od 14 pripravljalnih tekem pred svetovnim prvenstvom v Turčiji. Pri tem so v sredo postavili tudi osebni rekord, ko so proti Grčiji četrtino izgubili za 24 točk.

8,3 odstotka višje so bile v juniju bruto plače v finančnih in zavarovalniških dejavnostih glede na mesec poprej. Kot so v ponedeljek sporočili iz statističnega urada, je bila v teh dejavnostih povprečna bruto plača 2226,76 evra. Je še kakšen dvom, kdo je resnični zmagovalec krize?

77.000 evrov in nekaj drobiža bo za vsak govor pokasiral nekdanji britanski premier Gordon Brown, potem ko je ta teden podpisal pogodbo z londonsko agencijo. Brown, ki je sicer še vedno tudi parlamentarni poslanec, v britanskem hramu demokracije od svojega odstopa z mesta premierja še ni spregovoril niti besede. Menda je preveč zaposlen s pisanjem knjige o tem, kako končati politično kariero in jo čim bolje unovčiti.

4136 dni je minilo od dneva, ko je policist Bobera v Celju streljal na Naserja Berišo in ga ubil, do srede, ko je sodišče izreklo sodbo, v kateri ga je oprostilo, ker je dejanje medtem zastaralo.

947 novih nezaposlenih Korošcev se bo po zaprtju podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli znašlo na plečih zavoda za zaposlovanje. V občini Radlje ob Dravi bo po v četrtek objavljenih podatkih nezaposlen že skoraj vsak peti delovno sposoben Radeljčan.

18 Romov iz Francije je na "prostovoljni" poti v Romunijo izginilo nekje na poti od Lyona do Bukarešte. Francoske oblasti so namreč v prvem valu izganjanja Romov iz nelegalnih naselij po Franciji k vrnitvi v državo izvora prepričale 93 Romov, ki so za to prejeli tudi plačilo. A na lyonskem letališču se jih je na letalo vkrcalo 79, v Bukarešti pa izstopilo le 61. Ne francoskim ne romunskim oblastem ni povsem jasno, kdaj se jim je zgodila copperfiledovska predstava.

20 metrov je dolga odrgnina na boku razkošne potniške ladje Thomson Spirit, potem ko je v nedeljo kapitan tovorne ladje v vzvratnem manevru izjemno nespretno bočno parkiral na koprskem korzu. Fleksarica, kit in nekaj litrov barve in potniška ladja bo kot nova, trdijo poznavalski firbci s pomola. Pomorski inšpektor je pogledal mimo brušenja in barvanja in uvedel postopek zoper luškega pilota in poveljnika tovorne ladje.