Nedelja, 22. avgusta

Nogometaši Olimpije se selijo v novi dom v Stožicah. Prvo tekmo bodo odigrali zvečer proti državnemu prvaku Kopru.

Ponedeljek, 23. avgusta

Nadaljevali se bodo pogovori med vlado in Fidesom, da bi še pred 1. septembrom našli rešitev glede nadurnega dela zdravnikov in s tem preprečili težave, ki bi jih imeli v nekaterih zdravstvenih zavodih zaradi umika soglasja zdravnikov za delo preko rednega delovnega časa.

Izteče se razpis za nova direktorja Televizije in Radia Slovenija. V javnosti se pojavlja več potencialnih kandidatov, ki bi lahko zasedli ta položaja: Darja Groznik, Miša Molk, Patrik Greblo, Janez Lombergar, Zvezdan Martič... Za zdaj je znano, da je kandidaturo oddal le nekdanji direktor Radia Slovenija Miha Lampreht.

V vasici Šmartno v Brdih se bo začel festival Sanje v Medani - Dnevi knjige in vina, na katerem se bodo vse do nedelje vrstili literarni in glasbeni dogodki.

Ameriška anglikanska cerkev bo v Kampali, glavnem mestu Ugande, organizirala drugo vseafriško škofovsko konferenco, na kateri se bo po pričakovanjih zbralo več kot 400 afriških škofov.

Sreda, 25. avgusta

Na Ptuju se bo začel festival Dnevi poezije in vina. Eden najpomembnejših evropskih pesniških festivalov, ki ga je Študentska založba doslej organizirala v Medani, se letos seli na novo prizorišče, osrednja gosta festivala pa bosta ugledni avstralski pesnik Les Murray in slovenski klasik Niko Grafenauer.

Četrtek, 26. avgusta

Nogometaši Maribora bodo v razprodanem Ljudskem vrtu odigrali povratno tekmo četrtega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Na prvi tekmi na Siciliji je zmagal Palermo s 3:0.

Petek, 27. avgusta

V kenijskem glavnem mestu Nairobiju bo predsednik Mwai Kibaki razglasil novo ustavo Kenije. Državljani te afriške države so ustavne spremembe izglasovali na referendumu 4. avgusta.