Kot je povedal Tomaž, ki se poleti najraje odpravi z jadrnico po morju, je vstopnic po deset evrov še več kot dovolj, odkrito pa pričakuje polno dvorano. Vsekakor bi si jo tudi zaslužil. Na tekmi, ki se bo začela ob 18. uri in bo trajala dvakrat po štiriindvajset minut brez prekinitve, se obeta bogat spremljevalni program z različnimi svetlobnimi efekti in ostalimi presenečenji, najbrž pa ne bo manjkala niti kakšna ganljiva solza.

Tomaž, povejte, prosim, povsem iskreno - koliko pogrešate hokej?

Igranja na ledu pravzaprav ne toliko. Bolj pogrešam ves adrenalin, ki spada zraven.

Pa še kaj drsate? Kako ste pripravljeni na poslovilno tekmo?

Drsam res bolj malo. Od svoje zadnje tekme v dresu Olimpije sem bil le malokrat na ledu, zato se bom polnemu Tivoliju še zadnjič predstavil praktično nepripravljen. Ampak nekako bo že. Seveda pričakujem velik spektakel, saj bodo Ljubljano po dolgem času znova obiskale številne legende, ki so jih navijači lahko občudovali v preteklosti.

So se vsi igralci, ki ste jih povabili, odzvali vabilu?

Najbrž ne bo Stanleyja Reddicka, saj še nima letalske vozovnice, vendar je zanimivo, da je na Bledu naročil opremo. Namesto njega bo vskočil legendarni Zvone Bolta, naš trener pa bo Kari Savolainen, s katerim se dogovarjamo, da bi bolj aktivno sodeloval v slovenskem hokeju. Tudi tisti, ki jih žal ne bo, so se sprva razveselili obiska, vendar so potem prišle vmes nekatere stvari, zaradi katerih ne morejo priti. Ni pa bilo nikogar, ki bi zavrnil povabilo.

Bo prišel Matjaž Sekelj?

Upam, da bo Matjaž prišel, saj sem ga povabil. Je le športni direktor Olimpije, proti kateri igramo. Pričakujem tudi vrh Hokejske zveze Slovenije.

Organizacija takšnih tekem ni zastonj.

Organizacija potegne za sabo kar nekaj stvari. Od letalskih vozovnic do hotelov, reklam, varovanja in tako naprej. Glede na to, da pričakujem poln Tivoli, menim, da bi morali pokriti stroške.

Zasledil sem, da vas povezujejo s HS Olimpijo. Je kaj na tem?

Nekaj se pogovarjamo, da, vendar je zadeva trenutno samo v fazi pogovora.

Torej ste daleč od Tilie Olimpije?

Ta klub ima vse pokrito in urejeno, tako da mislim, da ta trenutek ne rabi nobene pomoči.