Dejan, v zadnjem času vas je pestila poškodba levega komolca. Vas je to vrglo iz ritma treningov?

Niti ne. Imel sem tri do štiri nekoliko prilagojene treninge, tako da sem lahko vadil kljub poškodbi. Sprva sem se prestrašil, a takoj zatem smo videli, da ne gre za nič hujšega. Zdaj ne čutim nobene bolečine več, tako da lahko treniram s polno paro.

V Stožicah se vam bo zoperstavil stari znanec Rafal Jackiewicz, s katerim imate še neporavnane račune zaradi spornega in tudi edinega poraza v Katovicah pred dvema letoma.

Zaradi tega poraza ne kujem maščevalnega scenarija, saj imam pred seboj le en cilj - ubraniti naslov prvaka. Ne smem ponoviti znamenitih Katovic, ampak dati vse od sebe pri vsaki rundi. Vsekakor se dejstva, da branim lovoriko, ne mislim držati kot pijanec plota, kakor niti ne papirnate prednosti in domačega terena.

Vohunite kaj za Poljakom?

Ne, saj za to ni potrebe. Prvič, dobro se poznava, in drugič, še nikoli do sedaj se nisem obremenjeval s podatki, kje nasprotnik trenira, kaj dela in kaj razmišlja. To me preprosto ne zanima, saj povzroča zgolj nepotrebne skrbi, obenem pa moram vso svojo energijo usmeriti v čim bolj kakovostne priprave.

Vendar Rafal se zadnje čase kar sam kuje v zvezde, češ, kako vas bo premagal...

To je stalnica v boksu. Bomo videli, ko si bova stala nasproti. Sam natanko vem, kaj hočem in kaj moram postoriti. V ringu ni prostora za besede, ampak za dejanja.

Imate v načrtu kakšne nove zvijače?

Navijači lahko od mene v primerjavi z zadnjo borbo v Tivoliju pričakujejo veliko več. Zdaj sem neprimerno bolje fizično pripravljen, pa tudi sama borba je ocenjena s petimi zvezdicami. V zadnjem obdobju sem se naučil ogromno stvari in niti v kančku mikrosekunde ne mislim kar tako prepustiti naslova.

Kako napolniti Stožice?

V Tivoliju je bilo na samem pomenu borbe storjeno veliko premalo, niti promocija ni bila zadostna oziroma dovolj dolgotrajna. Morda se sliši malce naduto, vendar verjamem, da bo dvorana polna. Že v predprodaji je zanimanje ogromno, kar me ne preseneča, saj gre za borbo na najvišji možni ravni.

Ste imeli kakršne koli pomisleke, ko ste izbirali prizorišče?

Iskreno povedano, smo se na začetku spraševali, kje bi izvedli borbo. Iz IBF so prišle določene direktive, saj oni določajo pogoje, zato smo se glede na atraktivnost nove dvorane in pa tudi njen videz ter kapaciteto soglasno odločili za Stožice. Pri vseh teh stvareh, ki sem jih naštel, imajo namreč veliko prednost pred drugimi objekti.