Uvodnemu treningu se je pridružil tudi glavni trener moštva Igor Kolaković, ki se je takoj po koncu vadbe odpravil na Roglo, kjer je trenutno na pripravah srbska reprezentanca, ki jo septembra čaka svetovno prvenstvo v bližnji Italiji.

"Zadovoljen sem, da so se priprave pričele pravočasno, saj je do prvih tekem lige prvakov še dovolj časa. Vsi igralci, ki so trenirali prvi dan, so prišli s priprav reprezentance in normalno je, da bodo potrebovali čas, da se privadijo na nov način dela. Letos nas čaka obsežen program, saj ne bomo igrali le lige prvakov, temveč tudi srednjeevropsko ligo ter obe domači tekmovanji, zato bomo morali res dobro delati. Nadejam se, da bomo v tem pripravljalnem obdobju uspeli pridobiti kvalitetne nasprotnike za igranje trening tekem in se tako lahko čim bolje pripravili za tekmovanja, ki sledijo," je po treningu povedal Igor Kolaković.

Med odsotnostjo novega stratega slovenskih prvakov bo treninge vodil njegov pomočnik Dragan Kobiljski, treningi pa bodo v uvodnem delu potekali praktično vsak dan v klubski domicilni dvorani v Radovljici. Moštvo aktualnih državnih prvakov bo med 18. in 22. septembrom gostilo tudi kanadsko reprezentanco, ki bo z ekipo ACH Volley v tem času odigrala še zadnje pripravljalne tekme pred odhodom na svetovno prvenstvo.