Bil je to povsem Kaiserjev večer, a kljub temu je imel polno obveznosti še pred začetkom lastne poslovilne tekme. Ob njegovem spremstvu so javnosti predstavili nov dres Bayerna za dvoboje lige prvakov, prejel je velik šop rož in denarni prispevek za svojo dobrodelno fundacijo, izvedel pa je tudi simbolični začetni udarec. Zadnjo uradno tekmo za Bayern je Beckenbauer sicer odigral že pred davnimi 33 leti, preden je za kratek čas odšel h Cosmosu v New York. "Že takrat bi moral imeti poslovilno tekmo, a nekako ni bilo časa," pravi najpomembnejša oseba v zgodovini bavarskega nogometa. Pri Bayernu brez sramu trdijo, da brez njega Allianz Arena nikoli ne bi bila zgrajena in v Münchnu nikoli ne bi bilo igralcev, kot sta Franck Ribery in Arjen Robben. Zakaj? Preprosto zato, ker je klub pod njegovim poveljstvom prišel do največjega števila lovorik, ki so z leti gradile legendarnost in mit velikega Bayerna.

Gledališko (ne)navijanje

Redki so posamezniki, ki jih Allianz Arena ne bi navdušila že ob prvem daljnem pogledu na čudovito streho, ki obdaja ves stadion in je sestavljena iz posebnih zračnih blazin. Izjemno privlačna je tudi notranjost, kjer je v skladu z nemško natančnostjo vse na svoje mestu. Nekaj težav je le pri zunanjih vhodih, ki jih je premalo za vso množico, zato nastajajo dolge kolone. Okoli stadiona so se prvi obiskovalci zbirali že več kot deset ur pred tekmo, a zanimivo jih je bila večina odeta v barve madridskega Reala. Navijači belega baleta so prišli v München iz vseh bližnjih držav in pridružilo se jim je tudi nekaj nemških privržencev kluba z največ trofejami na svetu. Med tekmo so bili jasno v ogromni premoči navijači Bayerna, ki pa s svojo pasivnostjo in gledališkim (ne)navijanjem prav nič ne dopolnjujejo dogajanja na zelenici. Čeprav je bilo na stadionu 69.000 ljudi, je bilo kljub temu denimo mogoče slišati, kako vratar in novi kapetan Reala Iker Casillas deli nasvete soigralcem. A umirjeno spremljanje tekem ima tudi svojo veliko prednost. Namreč, kjer koli na stadionu - z izjemno južne tribune tik za golom - lahko mirno sediš, brez da bi bil v nevarnosti zaradi podivjanih navijačev. Allianz Arena je tako izjemno prijazna do starejših obiskovalcev in mladih družin z majhnimi otroki.

Tekmo si je ogledal še dvakrat

Potem ko v devetdesetih minutah ni bilo zadetka, je po strelih iz enajstih metrov slavil Real, a na koncu so bili zadovoljni vsi. Pri Bayernu predvsem zato, ker so v nekoliko premešani sestavi imeli več od igre in več zrelih priložnosti. "Razen končnega rezultata smo zelo ponosni na prikazano. Imamo dober pretok žoge, zato prihajamo do priložnosti," je kratka ocena mladega zvezdnika Bavarcev Thomasa Müllerja. Veliko pozitivnega je odnesel tudi Real, ki je v München prispel zbran z vseh vetrov, saj je precej njegovih nogometašev med tednom igralo na prijateljskih reprezentančnih tekmah, Ricardo Carvalho in Sami Khedira (prejel je bučen pozdrav nemških navijačev, občudoval pa ga je tudi tunizijski moški istospolni par) pa sta sploh prvič oblekla Realov beli dres. "V tem trenutku od mojih nogometašev ne morem zahtevati več. Moštvenih treningov, na katerih bi se posvečali taktiki in uigranosti, praktično sploh še nismo imeli, a kljub temu smo imeli sedem zrelih priložnosti," je svoje varovance pohvalil Jose Mourinho, ki si je že naslednji dan tekmo proti Bayernu ponovno ogledal kar dvakrat, za zmago pa se ima v največji meri zahvaliti Casillasu, ki je ubranil tri enajstmetrovke in dobil dvoboj iz oči v oči z Riberyjem in z Miroslavom Klosejem.