Proge za tek so izbrane na osnovi več kriterijev - potekajo po manj poznanih stezah, so manj prometne, čim manjkrat prečkajo ceste, so v dežju relativno malo blatne in ne potekajo po zasebnih zemljiščih. Kot je povedal idejni vodja projekta Tomo Šarf, je "internetna predstavitev prvi korak, drugi bo postavitev informacijskih tabel s predstavitvijo poti, nato izdaja zloženke, želimo pa tudi označiti poti na samem terenu." Šarf še dodaja, da je projekt podprla tudi ljubljanska mestna občina in zato v sklopu celostne športne podobe Ljubljane računajo na njeno finančno pomoč pri uresničevanju tega projekta.

Območje Ljubljane bo tako razdeljeno na šest tekaških izhodišč: Tacenski most, Šentvid-Šentviški hrib, Gameljne-Rašica, Tivoli-Rožnik, Golovec in Brdo. Ker je projekt še v začetni fazi, so trenutno dosegljive samo informacije za tekaško izhodišče Tacenski most. "Letos jeseni bomo predstavili še tekaški izhodišči Šentviški hrib in Rašica, naslednje leto pa pridejo na vrsto tudi preostala," še sporoča Šarf.

Vse informacije o obstoječih tekaških izhodiščih lahko dobite na www.smarnagora.com pod naslovom "Tekaške poti v Ljubljani".