Razočaranje najboljšega kolesarja leta 2009 je bilo še toliko večje, ker od povabil, ki jih dobiva njegova nizozemska ekipa, ne more izkoristiti redkih ponujenih priložnosti.

V ospredju so bili njegovi stari znanci. Že drugo leto zapored je slavil Američan Tyler Farrar pred Norvežanom Boassnom Hagnom in Nemcem Greiplom. Italijan Daniele Bennati, za katerega je garal Kristjan Koren (44.mesto), je osvojil sedmo mesto, zamejec Peter Wrolich je končal kot 14. "Po mnenju zdravnikov sem staknil neko bakterijo, zato bom začel jemati tudi antibiotike. Žal me v torek čaka že etapna dirka Eneco Tour, tako da ne vem, kako se bo izšlo. Skupaj z dirko Po Poljski, kjer sem tudi želel več, s Hamburgom in Eneco je niz dirk zame in želel sem biti dober. Fizično sicer nisem slab, toda s takimi sinusi, ko imam težave že z ravnotežjem, ne morem dirkati. Upam, da se bo uredilo. Avstralijo imam v glavi že vso sezono. Upam, da se bo enkrat le izšlo," se je razgovoril Božič, ki mu selektor Martin Hvastija čuva vlogo prvega moža za Melbourne 3. oktobra.

Koren je v Hamburgu vzorno opravil vlogo pomočnika za pričakovan šprinterski konec, ki se obeta čez mesec in pol. Selektor Hvastija je sicer konec tedna zbral del ekipe na taboru na Rogli. Že jutri bosta poleg vprašljivega Božiča na Nizozemskem na štartu tudi Gorazd Štangelj in Simon Špilak. Grega Bole in srečni mladi očka Jure Kocjan, ki je znova prvi rezervist, pa bosta formo testirala na najbolj vročem prizorišču izbirnih tekem večine drugih držav, na 90. klasiki Tri doline Vareseja.