Na deseti dirki sezone kraljevskega razreda je Lorenzo začel s tretjega štartnega mesta. Pedrosa je bil najhitrejši v kvalifikacijah, z drugega mesta pa je začel Američan Ben Spies (Yamaha). Lorenzo je prišel na čelo že v prvem od 22 krogov, ko je dobil boj petih motociklistov, ki so se borili za čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem dirke.

Lorenzo, ki je nato vodil do konca, je svojo dvanajsto zmago v najmočnejšem razredu SP dosegel s 5,494 sekunde naskoka pred Pedroso. Stoner, nekdanji svetovni prvak, je imel na koncu že več kot enajst sekund zaostanka (11,426), sledila sta Spies ter branilec naslova in devetkratni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha). Slednji je imel vseeno dovolj razlogov za dobro voljo, saj je podpisal dveletno pogodbo (z možnostjo podaljšanja) z Ducatijem.

Triindvajsetletni Lorenzo je osvojil svojo sedmo zmago v sezoni, ki jo je proslavil na dokaj nenavaden način. Zapustil je motor in odšel na bližnje igrišče za golf in udaril žogico. Njegova skupna prednost v SP pred drugouvrščenim Pedrosom se je povečala že na 77 točk.

Ostala dva razreda sta včeraj opravila deveto dirko v sezoni, saj je 26. julija na dirki za VN ZDA v kalifornijski Laguni Seci nastopal le motoGP. Španec Toni Elias (Moriwaki), vodilni v skupnem seštevku v razredu moto2, je bil na Češkem prvi pred Japoncem Jukijem Takahašijem (Tech 3), tretji pa je bil Italijan Andrea Iannone (Speed Up). V najšibkejšem razredu do 125 kubičnih centimetrov so trojno zmago vpisali Španci. Najhitrejši je bil Nicolas Terol (Aprilia) pred rojakoma Polom Espargarom (Derbi) in Estevejem Rabatom (Aprilia).

Naslednja dirka SP, VN Indianapolisa, bo 29. avgusta.