V finalu moškega kajaka bo nastopil tudi drugi slovenski predstavnik Jure Meglič, ki je bil sedmi, Dejan Kralj pa je s 25. mestom izpadel že v kvalifikacijah.

Slovenija ima finalista tudi v moškem kanuju. Pričakovano se je v slovenskem taboru najbolje odrezal Benjamin Savšek in s petim časom polfinala potrdil, da se lahko popoldne vmeša v boj za odličja. Simon Hočevar je tekmovanje sklenil v polfinalu s 15. mestom, Anže Berčič pa je tekmovanje končal že v kvalifikacijah, kjer je bil 22.

Na veselje slovenskega tabora se je v finale uspelo prebiti tudi kajakašici Urši Kragelj, ki je elitno deseterico z desetim mestom ujela za rep. Nina Mozetič je tekmovanje končala na 13., Eva Terčelj pa na 18. mestu.

Da kljub mladosti že sodita vsaj v širši svetovni vrh med kanuističnimi dvojci, pa sta znova dokazala Luka Božič in Sašo Taljat. Tudi njima dvema se je namreč uspelo prebiti v popoldanski finale. V polfinalu sta dosegla sedmi čas. Luki Slapšaku in Urbanu Jarcu z 21. ter Anžetu in Juretu Janežiču s 26. mestom ni uspelo priti prek kvalifikacij.

Finalne preizkušnje se bodo začele ob 14. uri.