Boljša je bila Klinarjeva, ki je kvalifikacije z dosežkom 2:09,99 končala na sedmem mestu. "Seveda sem zadovoljna, ker sem se prebila v polfinale, a s samim plavanjem nisem povsem. Občutki niso bili tisti pravi, a popoldan imam popravni izpit," je po tekmi povedala Klinarjeva in dodala, da bo lahko plavala popolnoma razbremenjeno, saj to ni njena udarna disciplina, vseeno pa si želi preboj v finale.

Olimpijska podprvakinja Sara Isaković je predtekmovanje z dosežkom 2:10,71, svojim najboljšim letos, končala na 10. mestu: "Zelo sem vesela, da sem prišla v polfinale. Za zjutraj je bilo kar v redu, a popoldan se bom borila za finale. Mislim, da imam dovolj energije, da se bom prebila še dve mesti naprej."

V predtekmovanju na 200 delfin se je predstavila tudi najmlajša plavalka v slovenski reprezentanci in na prvenstvu sploh, Špela Bohinc, ki je z 2:19,14 tudi v svojem drugem nastopu dosegla osebni rekord in upravičila prihod na Madžarsko. Njen dosežek je zadostoval za 26. mesto. Nina Sovinek je bila na 50 prosto s 26,53 36.

Popoldan pa bo a slovenski tabor še kako napet. Triglavan Emil Tahirovič in Ravenčan Damir Dugonjič se bosta borila za eno od medalj na 50 prsno, Peter Mankoč, ki brani srebro z zadnjega prvenstva v Eindhovnu, je v igri za medaljo na 100 delfin, v svojem prvem finalu na članskem evropskem prvenstvu pa se bo predstavila tudi mladinska evropska prvakinja Ravenčanka Tjaša Oder, ki bo nastopila na 1500 prosto.