Slovenci so z izjemo najmlajšega, 17-letnega Petra Prevca, ki je zasedel 15. mesto, znova razočarali, saj se preostalih pet sploh ni uvrstilo v finale. Jurij Tepeš je bil 32., Mitja Mežnar 36., Primož Pikl 41., Jernej Damjan 45. in Robert Kranjec 46.

»Znova nimamo veliko razlogov za zadovoljstvo. Pohvalo si zasluži le Prevc, ki je nastopil v skladu s trenutno pripravljenostjo. Tepeš je bil znova na robu finala, ki ga je zgrešil za sedem desetink. Mežnar je na treningu pokazal veliko več, kot je realiziral na tekmi, ker tekmuje preveč zadržano. Pikl je dobro deloval na treningu, nato pa naredil staro napako, ko je pregorel v preveliki želji. Damjan spreminja tehniko, problem Kranjca pa je v nesproščenosti. Robijeva tehnika in telesna pripravljenost sta dobra, a ga na tekmi nikakor ne odnese daleč. Po treningu v Oberstdorfu, kjer so fantje pokazali skoke že na visoki ravni, sem pričakoval boljše uvrstitve, a na tekmi jim ne gre, ker so zakrčeni in preveč nadzirajo gibanje. Ko ti ne gre, te moti najmanjša malenkost, tudi takšna, ko nimaš največje sreče z zračnimi tokovi. Trdim, da je pripravljenost dobra. Morda je težava v tem, da smo v zadnjem času počeli veliko stvari, da bi bili boljši v prihodnosti, a jih je zdaj treba povezati v celoto. Ni še razloga za preplah, saj počnemo stvari, da bomo pozimi v pravi formi,« je deloval pomirjujoče slovenski selektor Matjaž Zupan, preden je sedel za volan kombija, s katerim se je podal na dobrih pet ur dolgo nočno vožnjo do Einsiedlna v Švici, kjer bo jutri tretja tekma poletne serije.

Švicar Simon Amman, najboljši tekmovalec minule sezone, je bil osmi, sicer pa je vse podredil pripravam za zmago v skupnem seštevku novoletne turneje, saj je to edina lovorika, ki mu še manjka v bogati karieri. Del treninga je zato tudi plezanje po hribih in pred nedavnim se je s pomočjo prijatelja vodnika povzel več kot 4000 metrov visoko. Njegov cilj je bil Matterhorn, z njega pa ni pešačil, ampak se je spustil s smučmi.