Tedaj so se slovenski odbojkarji še drugič pomerili proti reprezentanci Kameruna in jo z zanesljivo zmago s 3:1 vnovič položili na kolena. Selektor Veselin Vuković je bil razumljivo dobre volje: "Načrtoval sem poletne priprave, a nisem bil povsem prepričan, ali bodo uspele. No, zdaj, ko je cikla konec, vam lahko povem, da sem se odločil pravilno. Celotna slika o izbrani vrsti je po koncu priprav bistveno bolj jasna."

Selektor je hkrati pohvalil vnemo vsem prisotnih pod Pohorjem in izpostavil, da je navdušen nad odzivom igralcev, ki so morali prekiniti poletni dopust. Vuković je na tekmah proti Kamerunu veliko priložnosti namenil predvsem tistim reprezentantom, ki v preteklosti niso imeli vidnejše vloge v moštvu. "Zdaj jih lahko laže ocenjujem. Zadovoljen sem, da so na igrišču dali vse od sebe, čeprav dvoboja nista imela odločilnega pomena," je še pristavil Vuković.

Nekaj reprezentantov se je po končanih pripravah že odpravilo v svoje klube, ostali bodo to naredili v prihodnjih dneh, selektor pa se vrača v Črno goro, saj bo tudi v novi sezoni na klopi Budvanske Riviere. Natančnejši načrt dela izbrane vrste bodo na odbojkarski zvezi predstavili čez mesec dni, ko bodo tudi dokončno znana pravila za evropsko ligo in ko bo končan drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo.