Ponedeljek, 16. avgusta

Na seji naj bi se zbrali člani nadzornega sveta Vegrada, ki pričakujejo, da bodo dobili poročilo o finančnem prestrukturiranju družbe. Poročilo, ki ga Hilda Tovšak s svojo ekipo pripravlja že dva tedna, temelji na predlogu za prisilno poravnavo.

Sreda, 18. avgusta

Potem ko se je Rusija že odločila, bo tudi ukrajinska vlada odločala o uvedbi kvot za izvoz žita, s čimer želi zaščititi domači trg.

Četrtek, 19. avgusta

V okviru Festivala Ljubljana bo v Cankarjevem domu nastopil Londonski simfonični orkester, ki mu bo dirigiral maestro Valerij Gergijev. Na sporedu bosta Sibelius in Mahler, kot solist pa se bo predstavil temperamentni violinski virtuoz Sergej Hačatrijan.

Nogometaši Maribora bodo v Palermu z istoimenskim klubom odigrali prvo tekmo četrtega kroga kvalifikacij za uvrstitev v evropsko ligo.

Petek, 20. avgusta

V Stari mestni elektrarni - Elektru Ljubljana se bo začel mednarodni festival Mladi levi, ki bo do konca meseca ponudil približno 20 različnih dogodkov, predvsem s področja gledališča in plesa. Za uvod bo poskrbel švicarski režiser Stefan Kaegi s predstavo Radio Muezzin.

Sobota, 21. avgusta

Rusija naj bi v Teheranu poskrbela za zagon prve iranske jedrske elektrarne.

Minilo je 65 let, odkar je Japonska uradno kapitulirala, s čimer se je končala druga svetovna vojna.