Križman je za Delo povedal, da so se z izgradnjo Športnega parka Stožice časi, ko je bil mariborski stadion Ljudski vrt glavna baza za Kekove varovance, najbrž nepreklicno končali.

Maribor ima z Nogometno zvezo sicer sklenjen dogovor, da bodo v kvalifikacijskem ciklusu za prihodnje evropsko prvenstvo tekme proti Irski in Srbiji odigrali v Ljudskem vrtu, reprezentance Ferskih otokov, Estonije in Italije pa bodo gostili v ljubljanskih Stožicah. Na nogometni zvezi zatrjujejo, da bodo tekme reprezentance med prizoriščema v Mariboru in Ljubljani tudi v prihodnje organizirali izmenično.

Uprava Ljudskega vrta, ime je dobil po mariborskem javnem drevesnem parku, ki je bil leta 1873 zasajen na zemljišču sedanjega stadiona, si zaradi manj tekem naše reprezentance pretirano ne beli las, saj je zanje precej pomembnejši klubski nogomet in prihodki od aktivnosti drugih klubov.

Alojz Križman je za časnik Delo povedal, da je povprečna gledanost nogometnih tekem prve slovenske lige manj kot tisoč obiskovalcev, v Mariboru pa si srečanja domačega moštva povprečno ogleda 2000 ljudi, nekatera pa celo tudi 6000. "Da bi pokrili stroške obratovanja bi morali v Stožicah vsaka dva tedna na tekmo privabiti vsaj 6000 gledalcev, zato se bodo morali v Ljubljani zelo potruditi, da bodo klubski nogomet in košarko dvignili na raven, ki bo magnet za občinstvo, je za Delo povedal Križman.