Dzemski, svoj čas odličen boksar – v profesionalni karieri je zbral 27 zmag in imel le dva poraza –, z Dejanom sodeluje zadnjih nekaj let, pri Mr. Simpatikusu pa ga navdušuje predvsem železna volja, strast do trdega dela in skromnost. Dzemski, ki se s svojim varovancem na dvoboj z Jackiewiczem pripravlja v tradicionalni bazi v Magdeburgu, je prav tako prepričan, da bo Zavec dvorano v Stožicah zapustil kot zmagovalec.

Rafal Jackiewicz bo 4. septembra 2010 že drugič nasprotnik Dejana Zavca. Je to prednost pri pripravah na dvoboj?

Seveda je to prednost, vendar le do določene mere. Vemo namreč, kako Jackiewicz boksa in kaj lahko naredi. V boksu rečemo, da Dejan lahko »čuti« svojega nasprotnika. Na drugi strani pa seveda tudi Jackiewicz ve, kaj pričakovati v dvoboju z Dejanom.

Kako ste priredili trening tej situaciji?

Bolj konkretno smo se prilagodili tako v taktičnem kot tudi tehničnem smislu. V pripravah na dvoboj lahko treniramo zelo specialno tehniko. Imamo dovolj »širine« in prepričan sem, da je način treninga, ki se ga poslužujemo, najboljši oziroma optimalen.

Omenili ste specialno tehniko. O čem pravzaprav govorimo?

Seveda vam ne moremo razkriti naših tehničnih načrtov, saj trening in nekatere stvari, ki jih za dvoboj pripravljamo, ne bi imeli pravega smisla in učinka. Verjemite, tudi Rafal Jackiewicz si ne želi, da bi ga kdorkoli opazoval izza hrbta in spremljal njegove priprave na dvoboj v Ljubljani.

Bo Dejan Zavec taktično uspel presenetiti Jackiewicza?

Zagotovo. Če bo naša strategija delovala, potem bo uspel nasprotnika zaustaviti že pred zadnjim gongom! Kakorkoli, videli bomo, kako se bo dvoboj odvijal in našo taktiko, po potrebi, prilagajali trenutnim razmeram. V boksu se namreč ne more vsega predvideti, saj je dogajanje odvisno tudi od nasprotnikova in njegovih dejanj. Poleg tega je veliko odvisno tudi od dnevne forme obeh boksarjev …

Ko govorimo o formi: v kakšni formi je Dejan? Je poškodba kolena mimo?

Zagotavljam vam, da bo svetovni prvak bo pripravljen in v vrhunski formi ravno v pravem trenutku – 4. septembra, ko bo stopil v ring nove dvorane v Ljubljani! Kar se tiče operacije: bila je uspešna in je že za njim, tako so težave danes zgolj spomin. Sicer pa smo trenutno smo v procesu treninga s polno paro.

Katere so tiste odlike, ki razlikujejo svetovnega IBF prvaka Dejana Zavca od drugih?

Njegova absolutna želja po zmagi, ambicija po trdem delu in treningu, disciplina in njegova skromnost. Svoj šport postavlja pred vse drugo in to je edini način, da postaneš in ostaneš svetovni prvak.