"Zagotavljam vam, da bo svetovni prvak pripravljen in v vrhunski formi ravno v pravem trenutku - 4. septembra, ko bo stopil v ring nove dvorane v Ljubljani," je dejal Dzemski v pogovoru za uradno spletno stran slovenskega boksarja, svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF. Nemški trener, ki je bil svoj čas odličen boksar - v profesionalni karieri je zbral 27 zmag in imel le dva poraza -, je prepričan, da so Zavčeve težave s kolenom danes zgolj spomin. Operacija je bila uspešna, trenutno pa so v procesu treninga s polno paro.

Zavec se pripravlja v tradicionalni bazi v Magdeburgu pod vodstvom Dzemskega in kondicijskega trenerja Tomaža Jagarinca. Dzemskega pri "Mr. Simpatikusu" navdušuje predvsem železna volja, strast do trdega dela in skromnost.

Jackiewicz je v njunem prvem dvoboju edinkrat premagal Ptujčana 29. novembra 2008, v Stožicah bo tako že drugič nasprotnik Zavca. Trener sicer meni, da je to prednost pri pripravah na dvoboj, vendar le do določene mere. "Vemo namreč, kako Jackiewicz boksa in kaj lahko naredi. V boksu rečemo, da Dejan lahko 'čuti' svojega nasprotnika. Na drugi strani pa seveda tudi Jackiewicz ve, kaj pričakovati v dvoboju z Dejanom."

Trener je tudi razkril, da so se situaciji prilagodili tako v taktičnem kot tudi tehničnem smislu. "V pripravah na dvoboj lahko treniramo zelo specialno tehniko. Imamo dovolj 'širine' in prepričan sem, da je način treninga, ki se ga poslužujemo, najboljši oziroma optimalen."

Vseh podrobnosti javnosti ni mogel razkriti: "Seveda vam ne moremo razkriti naših tehničnih načrtov, saj trening in nekatere stvari, ki jih za dvoboj pripravljamo, ne bi imeli pravega smisla in učinka. Verjemite, tudi Jackiewicz si ne želi, da bi ga kdorkoli opazoval izza hrbta in spremljal njegove priprave na dvoboj v Ljubljani."

Dzemski prav tako ne dvomi v to, da bo Zavcu taktično uspelo presenetiti Jackiewicza: "Če bo naša strategija delovala, potem mu bo uspelo nasprotnika zaustaviti že pred zadnjim gongom. Kakorkoli, videli bomo, kako se bo dvoboj odvijal in našo taktiko, po potrebi, prilagajali trenutnim razmeram. V boksu se namreč ne more vsega predvideti, saj je dogajanje odvisno tudi od nasprotnika in njegovih dejanj. Poleg tega je veliko odvisno tudi od dnevne forme obeh boksarjev ..."

"Njegova absolutna želja po zmagi, ambicija po trdem delu in treningu, disciplina in njegova skromnost. Svoj šport postavlja pred vse drugo in to je edini način, da postaneš in ostaneš svetovni prvak," so po mnenju trenerja tiste odlike, ki razlikujejo svetovnega prvaka IBF Zavca od drugih.