Slovenska reprezentanca je izjemno zadovoljna z gostoljubjem in razmerami, ki jih je imela na treh treningih v Kranju, zato so včeraj kar deževale pohvale kranjski športni zvezi in NK Triglav. Selektor Matjaž Kek ima obilo skrbi, saj je po Reneju Krhinu, Nejcu Pečniku, Marku Šulerju, ki naj bi bil vendarle nared za začetek kvalifikacij s Severno Irsko v petek, 3. septembra, v Mariboru in Srbijo v torek, 7. septembra, v Beogradu, zaradi poškodbe gležnja odpadel še Dalibor Stevanovič (z ekipo ni uspel opraviti niti enega treninga, zato se je že vrnil na Nizozemsko). Za tega je bilo predvideno, da začne tekmo v prvi enajsterici, kar bi pomenilo zelo ofenzivno zasedbo. Zato se je slovenski vrsti v torek zvečer pridružil Armin Bačinovič, član Maribora in vrste do 21 let.

"Zadovoljen sem z željo in motivom, ki so ju igralci pokazali na treningih. Imamo probleme, a niso takšni, da ne bi odigrali dobre tekme in dosegli pozitivnega rezultata. Poškodbe in neurejeni statusi nekaterih igralcev so sestavni del športa. To je več kot prijateljska tekma. Poseben naboj bo namreč igranje na novem štadionu, saj dobivamo objekt, za katerega želimo, da bi postal nova trdnjava reprezentance. Mi se v Ljudskem vrtu počutimo kot doma, a najprej smo morali s srčno igro in dobrimi rezultati sprožiti kemijo z gledalci. Na naših plečih je, da enako naredimo tudi v Ljubljani, in ne vidim razloga, zakaj se takšna simbioza ne bi zgodila še v prestolnici, da bi dobili še eno trdnjavo," je bil po tradiciji zgovoren slovenski selektor Matjaž Kek, ki bo igralce šele danes dopoldne seznanil s tem, kako igra Avstralija. V Ljubljani bo nastopila v zelo spremenjeni zasedbi v primerjavi s tisto, ki je nastopala na svetovnem prvenstvu, saj v ekipi ni kar osmih reprezentantov iz Južnoafriške republike. Manjkal bo tudi zvezdnik Evertona Tim Cahill.

"Avstralija je 20. ekipa sveta in tako dobra zasedba ne gostuje vsak dan pri nas. Po kakovosti nam je enakovredna. Ima izredne tehnične in taktične lastnosti s kopico kakovostnih posameznikov, ki morda niso svetovni zvezdniki, a so izjemno nevarni. V Ljubljano niso prišli z namenom, da bi se imeli lepo in uživali na novem štadionu, ampak z željo po dobrem rezultatu," je dodal Kek.

V slovenski reprezentanci bo nekaj sprememb. Namesto Šulerja bo zaigral Matej Mavrič, v napadu bo ob Novakoviču priložnost dobil mladi golgeter Tim Matavž, selektor pa še razmišlja, koga postaviti na bok, Kirma ali Vršiča. Verjetna postava Slovenije je: S. Handanovič, Brečko, Mavrič, Cesar, Jokič, Birsa, Radosavljevič, Koren, Kirm (Vršič), Novakovič, Matavž.