Simms je dejal, da bi bilo Boltovo nadaljnje tekmovanje s tako poškodbo izjemno tvegano. Največji zvezdnik tartanskih stez na svetu je imel v začetku sezone težave z Ahilovo tetivo, pred dnevi pa je na mitingu v Stockholmu doživel prvi poraz v zadnjih dveh letih, ko je olimpijskega in svetovnega prvaka ugnal Američan Tyson Gay.

"Razočaran sem, ker bom izpustil dva največja mitinga sezone (op. STA Zürich in Bruselj), a tako je zame najbolje, saj se moram letos izogibati kakršnim koli tveganjem. Upam, da se bom naslednje leto vrnil še močnejši," je dejal Bolt, ki je napovedal, da se bo osredotočil na priprave na svetovno prvenstvo v Daeguju leta 2011 in olimpijske igre v Londonu leta 2012.

Bolt je v ponedeljek pregledal zdravnik Hans Müller-Wohlfahrt v Münchnu, ki je odkril, da ima jamajški atlet težave v spodnjem delu hrbta. Če bi nadaljeval s tekmovanji, ne da bi pozdravil poškodbe, pa bi tvegal nove poškodbe tetive v podkolenskem zgibu oziroma mečne mišice, so še sporočili v njegovem taboru.