Klinarjeva, ki je letos napredovala prav v vseh slogih z izjemo prsnega in kot za stavo izboljševala osebne rekorde, ve, da bo pot do medalje težka, saj ima peti prijavljen čas med vsemi nastopajočimi in za odličje bo bržkone v finalu treba plavati tudi nov slovenski rekord, ki pa ni nedosegljiv.

Prvi dan bo nastopilo kar polovica oziroma osem slovenskih plavalcev. Anja Čarman v svojem paradnem nastopu na 200 hrbtno pričakuje najboljši letošnji dosežek, boj za polfinale, ob dobrem dosežku v polfinalu pa se lahko približa tudi najboljši evropski osmerici.

Ponedeljek bo tudi dan za preverjanje forme med slovenskimi plavalci prsnega sloga. Damir Dugonjič, Emil Tahirovič, Matjaž Markič in Grega Plevelj bodo nastopili predvsem za trening pred paradnim nastopom na 50 prsno. Ravenčan Dugonjič pa bi ob vrhunskem nastopu lahko zaplaval tudi v evropskem finalu, svojem prvem v 50-metrskem bazenu.

Na 50 delfin bosta nastopila Ilirijan Peter Mankoč in Radovljičan Robi Žbogar. Predvsem Mankoč pa bo na 50-metrski razdalji verjetno že dobil odgovor na vprašanje, kako je pripravljen sam in kako so pripravljeni njegovi tekmeci za paradnih 100 delfin v petek in soboto.

Ob idealnem razpletu bi si Slovenija že prvi dan lahko priplavala medaljo ter morda še dva ali tri finalne nastope.

Skupaj bo v bazenskem delu tekmovanja nastopilo 16 slovenskih plavalcev. Ob že omenjenih še Špela Bohinc, Tjaša Oder, Tanja Šmid (vse Fužinar Ravne), Urša Bežan (Triglav Kranj), Nina Cesar, olimpijska podprvakinja Sara Isaković, Teja Zupan (vsi Gorenjska banka Radovljica) in Nina Sovinek (Olimpija Ljubljana), ki pa bodo svojo priložnost dobili v naslednjih dneh.