Batmanu iz Wilse sta se včeraj najbolj približala Avstrijec Thomas Morgenstern in Finec Kalle Keituri. Junak minule sezone Švicar Simom Ammann (dvakratni olimpijski prvak, zmaga v skupnem seštevku svetovnega pokala in poletne velike nagrade) je bil šesti.

Po vrnitvi slovenske reprezentance s treninga v Wisli, kjer je doma Malysz, je slovenski reprezentančni trener Matjaž Zupan dejal, da je bil Robert Kranjec enakovreden poljskemu asu. Kranjčan na tekmi tega ni potrdil, saj se sploh ni uvrstil v finale (37. mesto). Slovenska reprezentanca je razočarala, saj se na ekipni tekmi ni uvrstila niti v finale, ampak je končala na devetem mestu, potem ko je Kranjec skočil 96,5 metra, Peter Prevc 98,5, Mitja Mežnar in Primož Pikl pa po 94 metrov. Na včerajšnji preizkušnji posameznikov sta do točk prišla le 17-letni Peter Prevc (22. mesto) in Primož Pikl (29. mesto), ki je izgubil mesec dni treninga zaradi operacije slepiča. Jurij Tepeš je finalni nastop zgrešil za mesto, Kranjec za sedem, Mežnar je bil 44., medtem ko je Jernej Damjan izpadel že v kvalifikacijah.

"Nimam razlogov za zadovoljstvo. Za Poljaki nikakor ne zaostajamo toliko, kot se je pokazalo na tekmi. Čeprav smo skakalnico v Hinterzartnu dobro poznali, so imeli fantje neverjetno velike težave s točnostjo odskoka. S skakalnico so se malo ujeli le v poskusnih serijah, celoten vtis pa je skromen. Prevc je nastopil v skladu s pričakovanji, Pikl je izpolnil pričakovanja z uvrstitvijo med dobitnike točk, Tepeš je bil na robu, drugi trije pa niso izpolnili pričakovanj. Morda je včasih tudi takšna učna ura dobrodošla za nadaljevanje sezone. Razlogov za preplah ni, dobili pa smo pravočasno opozorilo," je povedal slovenske selektor Matjaž Zupan, ki je reprezentanco odpeljal na trening v Oberstdorf, kjer bodo ostali do srede in se nato preselili v Courchevel v Franciji, kjer bo v petek zvečer druga tekma poletne serije.