Prevc je bil po prvi seriji sicer 13., a je v finalu zdrsnil na 22. mesto, Pikl pa z 21. na končno 29. mesto. Že po prvi seriji se je od uvodne tekme poletne VN poslovila preostala trojica Slovencev. Jurij Tepeš je na 31. mestu le za las (in zgolj za točko) zaostal za finalom, lani drugi v skupni razvrstitvi Robert Kranjec je bil 37., Mitja Mežnar pa 44., medtem ko je Jernej Damjan nastope končal že v petkovih kvalifikacijah.

V slovenskem taboru tako po uvodnih tekmah poletne sezone gotovo ne bodo ravno zadovoljni. Spodrsnilo jim je namreč tudi na sobotni ekipni tekmi, ko se Kranjcu, Prevcu, Mežnarju in Piklu ni uspelo prebiti v finalno serijo in so tekmo ob Italijanih, Korejcih, Švicarjih, Kazahstancih in Ukrajincih končali na devetem mestu brez finala.

V ospredju sta boj za zmago danes bila le dva skakalca; poljski veteran Malysz in avstrijski zvezdnik Thomas Morgenstern, ki sta bila najboljša že po prvi seriji. Na koncu je Malysz prišel do uvodne zmage in tako kronal sobotni ekipni uspeh Poljakov, Beljačanu pa ni preostalo drugega, kot da mu seže v roko. S tretjim mesto je do uspeha kariere prišel Finec Kalle Keituri.

Naslednja postojanka poletne VN bo v petek, 13. avgusta, v francoskem Courchevelu.