Nastopa na enem izmed največjih pro tour turnirjev, na katerega se je že prijavil, ni odpovedal, ker bi se hotel maščevati Kitajcem, ki letos niso prišli na slovenski turnir v Velenje, ampak zaradi razočaranja nad Namiznoteniško zvezo Slovenije (NTZS). Ta mu po njegovem mnenju ne zagotavlja pogojev, kot bi si jih sam želel.

"Trenutno mi manjka tekmovalnega ritma. Želel sem si nastopiti na Kitajskem, toda odločil sem se, da v Azijo ne potujem. Razlog tiči v tem, da mi zveza ni zagotovila spremljevalca, ki bi mi pomagal, sam pa deklica za vse ne bom. Zelo sem razočaran z odnosom zveze. Po svetovnem prvenstvu, na katerem smo se uvrstili med elito namiznega tenisa, sam pa sem dobil vseh 12 dvobojev, sem predsedniku Marjanu Hribarju poslal program treningov in prosil, da mi priskrbijo sredstva za priprave, a do zdaj nisem dobil nobenega natančnega odgovora. Z izjemo selektorja Bojana Raka, ki mi je odobril moj program, druge potrditve nisem dobil," je razočaran Tokič, ki ima dolg seznam zamer na račun zveze, čeprav je menil, da se bodo ob izvolitvi novega predsednika reči uredile.

"Zamer je toliko, da sem si jih začel zapisovati na papir. Pred svetovnim prvenstvom mi prav tako nihče ni potrdil načrta stroškov, tako da sem za priprave denar založil sam. A povrnili so mi ga le delno. Prav tako sem razočaran, ker mi zveza ni postregla niti z eno samo pohvalo za kolajno z evropskega prvenstva, ki sem jo lani osvojil v igri dvojic skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševičem. Priznanje sem dobil od Srbov, ki imajo povsem drugačen odnos, od naše zveze nisem dobil ničesar," zatrjuje Tokič, ki pa ne razmišlja, da bi odpovedal tudi nastop na septembrskem evropskem prvenstvu v Ostravi. "Vedno mi je bila čast braniti slovenske barve in tako bo tudi naprej. Ne glede na to, da sem trenutno ogorčen in žalosten. Srbi, Hrvati, Avstrijci in še posebej Nemci, najmočnejša evropska reprezentanca, me vedno sprejmejo odprtih rok, vedno mi omogočajo dobre treninge in nikoli ne sprašujejo za denar. Pri nas pa čutim, da sem nekaterim povsem odveč."

Novogoričan je trenutno sredi priprav. Na začetku julija je skupaj z Miranom Kondričem nabiral telesno moč, konec julija pa se je udeležil kondicijskih priprav hrvaških reprezentantov, ki jih je Kondrič (je tudi kondicijski trener hrvaške reprezentance) vodil na Pohorju. Z Zoranom Primorcem in drugimi hrvaškimi igralci je nato odpotoval v avstrijski Faak Am See, kjer so se priključili močni avstrijski reprezentanci. Ob koroškem jezeru pa je že v ospredju igra, ki jo je Tokič pogreša že od konca majskega ekipnega svetovnega prvenstva.

"O moji formi zdaj težko govorim, saj jo bodo pokazale tekme, a imam občutek, da sem boljši kot lani v tem času," je dejal Tokič, ki se ne bo udeležil slovenskih reprezentančnih priprav pred evropskim prvenstvom, ki naj bi bile v drugi polovici avgusta v Velenju: "Zbor petih, šestih slovenskih igralcev, ki med seboj balina, zame niso dobre priprave, so le druženje. Reprezentanca potrebuje kondicijskega trenerja, maserja in stik z drugimi, kakovostnejšimi igralci. Zaradi tega, ker v Sloveniji tega ni, iščem druge možnosti. Tako bom do prvenstva še v Zagrebu in v Rottenburgu v Nemčiji, kjer ne morejo brez mene in mi bodo priprav