Članek z naslovom Divje noči homoseksualnih duhovnikov v Rimu, ki so ga pospremile še fotografije in videi, je pristal na naslovnici tednika, ki je v lasti premierja Silvia Berlusconija.

Besedilo razkriva dvojno življenje rimskih duhovnikov, ki čez dan opravljajo svoje delo, ponoči pa se udeležujejo vročih in razuzdanih homoseksualnih zabav. Novinar Carmelo Abate se je prek nekega homoseksualca uspel „pretihotapiti“ v omenjene kroge.

Abate je podrobno pisal predvsem o duhovniku Paulu, 35-letnem Francozu, ki ga je spoznal na eni izmed zabav v četrti Tesaccio. Tekom večera je bil Paul eden izmed mnogih gostov, ki so plesali z golimi homoseksualnimi spremljevalci (nekateri so tudi seksali), prisoten pa je bil tudi duhovnik Carlo. Abate je dogodke snemal s skrito kamero.

Ena izmed norih zabav se je končala tako, da je duhovnik Paul zbrane povabil k sebi domov. Homoseksualni „sodelavec“ novinarja Panorame pa je duhovnika pred seksom prosil, naj si obleče svoj talar.

Novinar Panorame se je večkrat sestal z duhovnikom Carlom v restavraciji v središču Rima, priljubljeni med istospolno usmerjenimi. Carlo je tam večkrat govoril o ljudeh za sosednjimi mizami, jih identificiral kot istospolno usmerjene duhovnike in dodal, da je ta restavracija njihovo najljubše zbirališče, kjer iščejo potencialne partnerje. Dodal je, da je 98 odstotkov duhovnikov, ki jih pozna, istospolno usmerjenih.

Vatikan je članek ostro obsodil. Kardinal Agostino Vallini pa je dejal, da novinar poskuša „očrniti vso duhovščino“.

Aktivist Aurelio Mancuso je dejal, da dvomi v resničnost članka in dodal, da Berlusconi „izkorišča homoseksualce, da napada Cerkev“. Po njegovem mnenju je članek „napad na Cerkev, v katerem je fotografija homoseksualne skupnosti prepolna stereotipov“.