Mossova, ki je Vogue prvič okrasila marca leta 1993, za letošnjo septembrsko edicijo (najbolj obsežno edicijo v letu) sedi na lesenem stolu, oblečena pa je v plašč Burberry Prorsum.

To je že šestič v tem desetletju, da se je Mossova pojavila na naslovnici Voguea, sicer pa je ozaljšala tudi več revij po svetu. Trideseta Vogueova naslovnica zaznamuje blestečo kariero manekenke, ki so jo „odkrili“ na ameriškem letališču leta 1988, ko je bila stara rosnih 14 let.

Od leta 1988 je podpisala pogodbe s številnimi znanimi modnimi imeni, med drugim Calvinom Kleinom, Versacejem, Burberryjem, Donno Karen in YSL. Vendar Kate, ki redko pristane na intervju, vztraja, da kljub ljubezni do svoje službe, svojo družino in prijatelje postavlja na prvo mesto.

„Sem deloholik. Človek, ki rad živi iz dneva v dan,“ je za revijo Now dejala lani. „Vendar sem prijatelj svojim prijateljem – rada z njimi večerjam in klepetam. In ne vidim se kot materialistko. Ne potrebujem diamantov,“ je še dodala.

Priznala pa je med drugim tudi, da bi raje videla, če ji njena 10-letna hči ne bi sledila v svet manekenstva. „Želim si, da bi bila moja hči srečna. Rada bi, da odraste v normalno dekle, daleč proč od slave,“ je še dodala.

V fotogaleriji si poglejte Kateine naslovne fotografije.