„Jaz, dve dekleti iz Rima in Berlusconi smo bili v postelji,“ je povedala Maria Teresa de Nicolo, pri tem pa imen ostalih dveh deklet ni izdala.

38-letnica je ena od številnih žensk, ki so trdile, da jim je neki poslovnež iz Barija v letih 2008 in 2009 plačeval za to, da so se udeleževale večerij v Berlusconijevi zasebni rezidenci v Rimu, hkrati pa je druga ženska, ki zatrjuje, da je tam preživela tudi noč.

Sicer je premierjevo pečanje s prostitutkami še posebej sporno, ker se je to dogajalo ravno v času, ko je njegova vlada pripravljala zakon o kaznovanju pocestnih prostitutk in njihovih strank, ne pa tudi prostitutk, ki delajo v sklopu agencij. Berlusconi se brani s trditvami, da ni vedel, da so ženskam za seks z njim plačali.

Maria Teresa Di Nicolo je zasliševalcem razlagala o urah, ko je spala sama v sobi, z izjemo nekaj ur, ko je bila z dvema dekletoma iz Rima in Berlusconijem. Dejala je še, da je bilo tisti večer pri večerji približno petnajst žensk. Naslednje jutro ji je poslovnež iz Barija Gianpaolo Tarantini dal tisoč evrov. Sicer naj bi ji tudi Berlusconi dal darilo v obliki nakita, vendar pa so takšna darila dobile vse ženske, ki so bile povabljene na večerjo.

Zgoraj omenjeni Gianpaolo Tarantini je eden izmed prič v preiskavi domnevne korupcije v zdravstvu jugovzhodne italijanske regije Puglia. Tarantini naj bi sicer pred časom tožilstvu povedal, da se je skušal povezati z Berlusconijem zato, da bi okrepil svoje poslovne možnosti. Premier ga je takrat predstavil nekemu ministru, ki je imel na razpolago veliko proračunskega denarja, vendar pa poslovnež trdi, da to ni vodilo k nobeni vladni pogodbi.