Nekdanja sovoznika pri Ferrariju, kjer je bil Barrichello v letih največjih Schumacherjevih uspehov trdno v vlogi številke dve v ekipi, sta se na nedeljski dirki znašla v povsem drugačnem položaju. Povratnik v formulo 1 Schumacher, s tovarniško ekipo Mercedesa v tej sezoni nikakor ne najde poti iz krize, se je z Williamsovim voznikom Barrichellom boril le za deseto mesto. A pri tem je Brazilca, ki ga je skušal prehiteti po notranji strani, potisnil skorajda do zaščitnega zidu, ki deli stezo in bokse.

Po dirki je bil Barrichello upravičeno jezen in je stresal obtožbe o nevarnem in arogantnem obnašanju Nemca. Tega je krovna avtomobilska organizacija FIA sicer kaznovala z desetimi mesti slabšim startnim položajem od doseženega na naslednji dirki zaradi nevarne vožnje, a Schumacher v manevru ni videl nič posebnega.

Dan po dirki, ko so se stvari nekoliko umirile, je Schumi le priznal, da je nekoliko pretiraval. "Opravičujem se. Včeraj smo bili vsi še napeti in pregreti. Ko sem si še enkrat ogledal posnetek, sem ugotovil, da so imeli v vodstvu dirke prav. Moj manever je bil pretiran. Toda želel sem le ubraniti mesto, pri tem pa nisem nameraval nikogar ogrožati," je danes dejal 41-letni voznik Mercedesa.