V soboto se je med nesmrtne atletinje vpisala Myriam Soumare, za katero veliko atletskih navdušencev še ni slišalo. V finalu teka na 200 m je namreč kar za sedem desetink izboljšala svoj osebni rekord in z izjemnim časom 22,32 premagala favoritinje ter v Barceloni osvojila komplet kolajn, saj je bila s francosko štafeto 4 x 100 m druga, na 100 m pa tretja. »Niti v najlepših sanjah si nisem predstavljala, da lahko za toliko izboljšam osebni rekord. Občutki so bili res neverjetni, saj sem čutila, da vsak del telesa hiti proti cilju. Občutki so fantastični,« je opisovala evropska prvakinja na dva kroga. Francozi so v Barceloni kraljevali v šprintu, saj se je med zvezdnike dokončno izstrelil tudi Christophe Lemaitre, ki je včeraj v štafeti 4 x 100 m dosegel tretjo zlato kolajno.

Včeraj je na Montjuicu blestela Blanka Vlašić, ki je po metalki diska Sandri Perković Hrvaški priborila drugo zlato kolajno v Barceloni. Vlašićeva je Nemko Ariane Friedrich strla šele s preskočeno višino 203 cm, kar je izenačen najboljši dosežek v sezoni. Na olimpijskem štadionu so včeraj Španci doživeli največji delirij v finalu teka na 1500 m, v katerem sta prvakinja Nuria Fernandez in tretjeuvrščena Natalia Rodriguez izenačili uvrstitvi rojakov Artura Casada in Manuela Olmeda na enaki razdalji pri moških.

Zadnji dan prvenstva sta bila dosežena tudi dva najboljša dosežka evropskih prvenstev. Glavna akterja sta bila Alemitu Bekele, ki je Turčiji na 5000 metrov (14:52,20) pritekla tretjo zlato kolajno v Barceloni, in Poljak Piotr Malachowski v metu diska (68,87 m).