Primož Kobe (2:31:47) je zasedel 35., Robert Kotnik (2:40:57) pa 40. mesto. V ekipni konkurenci je zmagala Španija (6:58,00), Slovenija pa je bila osma, predzadnja (7:42,40).

Med tremi Slovenci, ki so začeli z resno vadbo maratona, je bil najhitreje v cilju 33-letni član mariborskega kluba Štajerska Anton Kosmač, ki je bil precej izmučen. "Zadnji kilometri so vedno naporni. Sem šel nad pričakovanji. Proga ni bila težka in se je v zadnjem delu spuščala. Začel sem malo prehitro, vendar se je ritem skupine, v kateri sem bil, počasi umiril. Zadovoljen sem z nastopom. Naslednji cilj je zdaj olimpijska norma za OI leta 2012, ki znaša dve uri in 18 minut. Mislim, da je norma dosegljiva," je ocenil Kosmač.

Kobe, član novomeške Krke, je šele januarja letos pričel z resnimi treningi maratona in na EP za svojim osebnim rekordom zaostal za šest minut. "Maraton sem začel zelo dobro, na osmem kilometru pa sem začutil 'bodec'. Mogoče sem se premalo ogrel. Zato sem zaostal za skupino, v kateri je bil Kosmač. Za skupino sem nekaj časa tekel s 40, 50 metri zaostanka. Potem sem med tekom v klanec še nekajkrat začutil 'bodec' in nato tekel po svojih najboljših močeh. Bilo je odlično vzdušje, navijači so nas izjemno spodbujali in je bilo 'luštno' teči, če pozabim na vročino, ki je bila med tekom neznosna. Moram se postaviti na realna tla. Na EP smo lahko šli brez norm in mislim da sem se tu kar nekaj naučil. Začel sem trenirati, da izpolnim normo za OI. Po osmih mesecih treninga sem že precej izboljšal svojo vzdržljivost in hitrost," je pojasnil 29-letni Kobe.

Kotnik je imel še lani zlomljen gleženj in je bil v cilju izjemno zadovoljen, da je sploh prišel na EP in tekmo končal. "Malo so me grabili krči v nogah. Upam, da bom s pomočjo fizioterapevtov dosegel popolno gibljivost gležnja. Vesel sem, da sem sploh tukaj. Mogoče sem bolj srečen, kot zmagovalec. Cilj je nastop na olimpijskih igrah v Londonu in da nam s skupino, ki je bila na EP, uspe doseči normo, " je povedal 35-letni Kotnik, član ljubljanskega Kronosa. V cilju je bilo skupaj 45 tekmovalcev, 19 pa jih je odstopilo.

Na Atletski zvezi Slovenije so se odločili, da bodo pričeli vlagati tudi v dolge proge in maraton je prvi korak na poti do zmanjšanja velikega zaostanka za evropsko konkurenco na daljših tekaških razdaljah, ki so imeli v prejšnjih dveh desetletjih med atleti v Romanu Kejžarju edinega maratonca, ki je bil sposoben dosegati mednarodne norme za velika tekmovanja. Kejžar je po koncu svoje kariere sedaj vključen v delo s skupino najboljših slovenskih maratoncev.