Težko obdobje - "V tem času je bilo hudo. Trpeli smo vsi, vsi doma. Zelo smo trpeli. V tem času smo že kar malce otopeli in pravega veselja sedaj niti ne čutim. Dobro, da sem se zamotil z delom na Vili Triglav, čeprav sem prvi mesec bolj sedel kot delal. Brez dela ne bi zdržal. V tem času ostajaš bolj sam in potem spoznaš, kdo ostane prijatelj."

O boju z UCI - "UCI pri sistemu biološkega potnega lista upošteva le statistiko. Seveda, priznam, odstopal sem od njihovih formul. Vendar teh formul UCI ne razkriva. Šele strokovnjakinja za medicinsko statistiko dr. Maja Pohar Perme, ki mi je med drugim pomagala, je prva razvila in razkrila program, s katerim smo potem dokazali, da je UCI v zmoti. Če bi UCI upoštevala moj trening in bivanje na Pokljuki v višinskih sobah v razmerah 'tibetanske' nadmorske višine, ne bi več odstopal od meja statistike v nekaterih od 21 opravljenih testov. Niso upoštevali niti mojih bolezenskih težav z želodcem, niti tega, da me je na treningu osa pičila v jezik in sem zaradi alergije moral uporabiti zdravila, da sem lahko dihal, torej preživel. Test dan za tem je pač pokazal na določeno nenormalnost. Zaradi takih primerov ima UCI pri sistemu biološkega potnega lista slabosti. Absurden je. UCI dela, kar hoče. Za UCI je sum dovolj. Hkrati pa UCI ne dela v korist športnikov, saj pri analizah vidijo, da ima kolesar morda zdravstvene težave, a tega ne povedo. UCI to samo izkoristi za boj proti dopingu. Tu moram povedati, da je slovenska antidopinška komisija OKS delala zelo hitro, korektno, UCI pa je nagajala, niso se držali rokov, čeprav so se trudili enako kot mi."

Reakcija v klubu, obisk v Franciji - "UCI je klub že v četrtek obvestila, da lahko dirkam. Tako smo bili hitro dogovorjeni. Pogodbo imam do konca sezone, za naprej se še nismo pogovarjali. Zavedam se, da bom težko dobil pogodbo, a verjamem, da jo bom dobil. Reakcija klubskega zdravnika takoj na začetku se mi zdi z njegove strani razumljiva. Bom pa seveda dobil vsa izplačila v pogodbi za nazaj, ko sem bil suspendiran."

O Pellizottiju, ki je bil osumljen v istem paketu in dobil od CONI prepoved nastopanja dveh let ter o medijih - "S Pellizottijem sva se srečala le na začetku, potem nič več. Delal sem s svojo ekipo. Negativne novice so bolj privlačne, zato po svetu mediji o oprostitvi sumov o mojem primeru ne poročajo. Tudi UCI tega ne objavi na spletni strani."

O nadaljnjem postopku UCI in odškodnini - "Pripravljeni smo, tudi če se UCI pritoži na CAS. O odškodnini ne razmišljam veliko, o tem se bom posvetoval z odvetnikom. Vendar nobena odškodnina ne more poplačati trpljenja, ki ga ne bi privoščil nikomur. To črno piko, ki sem jo dobil, bom težko opral in to vem. Želim pa jo odpraviti z dejanji, svoje ime želim oprati z rezultati."

Zakaj so pomagali časopisni članki iz lanske sezone - "S tem smo dokazali, da sem res treniral na Pokljuki v višinskih razmerah. Za UCI je Pokljuka samo 1300 metrov in nič drugače."

Dobra plat, zdravje - "Ta afera, kot jo sam imenujem, je imela zame tudi dobro plat. Športniki smo taki, da pretrpimo malo več, vsaj sam sem tak, in sedaj sem šele ugotovil vzrok za moje težave z želodcem, ki se vlečejo že od leta 2000. Ob težavah sem pač trpel, z različnimi zdravniki pa se, žal, kar je moja napaka, nisem nikoli dovolj poglobil v vzrok mojih težav. Dr. Zver iz moje ekipe, ki mi je pomagala, pravi, da večina podobne težave pojasnjuje le s slabim počutjem in ne pridejo k zdravniku z jasno diagnozo."

O vrnitvi na kolo - "Takoj po šoku dan pred odhodom na Giro sem bil tako razočaran, da sem res mislil, da ne bom več tekmoval. V tem poletju sem šel morda petkrat na kolo, pa še to bolj z družino. Vmes pa sem ugotovil, da po televiziji težko gledam dirke in da še ni čas, da odneham. Če bo zdravniški pregled po tem zdravljenju rane na želodcu pokazal, da sem zdrav, začnem trenirati in se bom pripravljal za Dirko po Lombardiji."