Dolgo časa je spremljala v mešani coni, če se bo kot ena izmed štirih srečnih poraženk uvrstila v polfinale, a ni imela toliko športne sreče kot Sebastjan Jagarinec. Dosegla je 18. čas izmed 27 tekmovalk. "Spremljanje rezultatov je bilo precej bolj mučno kot sam tek. Čeprav nisem napredovala, mi je uspel eden najboljših tekov sezone. Sicer sem že tekla v sezoni tri stotinke hitreje, a v precej boljših razmerah. Imela sem svojo priložnost, a nisem razočarana," je nastop ocenila Marina Tomič ter dodala, da si bo v nadaljevanju prvenstva ogledala slovenske nastope, da bo opravila do konca terapije ter se kdaj ohladila v Sredozemskem morju.

Za največje razočaranje četrtega dne evropskega prvenstva je od Slovencev poskrbel metalec krogle Miroslav Vodovnik, ki je z rezultatom 18,42 povsem odpovedal ter dosegel šele 21. daljavo. "Počutil sem se dobro. Očitno je poškodba roke precej bolj vplivala na tehniko meta in psihološko pripravljenost, kot sem si mislil. Dal sem vse od sebe. Upam, da bom sedaj v celoti pozdravil poškodbo ter da grem v prihodnji sezoni naprej. Ni mi žal, da sem se odločil za nastop na evropskem prvenstvu. Poskusil sem vse. Izgubil sem 25 kilogramov in še jih bom, fizično sem bil dobro pripravljen in upal sem na najboljše," je pojasnil Miran Vodovnik.

Najlepše si svojega nastopa na EP ne bosta zapomnili Sabina Veit in Tina Jureš. V sicer izjemno vetrovnih razmerah sta krepko zaostali za svojimi rezultati ter dosegli šele 17. (23,78) in 24. čas kvalifikacij (24,41). Nekaj športne sreče je zmanjkalo Veitovi, ki je dosegla isti čas kot Irka Niamh Whelan, ki se je kot srečna poraženka uvrstila v polfinale.