Nedelja, 1. avgusta

Prvi kamenček v pester mozaik Okarina etno festivala na Bledu bo položila polka-rock skupina iz Berlina Polkaholix. Skupina je ponovno oživila berlinsko tradicijo polke, a na popolnoma samosvoj način. Igrajo različne glasbene žanre: ska, balkansko glasbo, ljudsko glasbo, salso in klezmer. "Žingati" ga bodo začeli ob pol devetih zvečer v Zdraviliškem parku Bled.

Ponedeljek, 2. avgusta

V Atriju Uršulinskega samostana v Ljubljani bodo ob dvajsetih zazveneli izvajalci orkestra I virtuosi Italiani, ki je izdal že več kot petdeset zgoščenk pri uglednih svetovnih založbah. Leta 2004 je orkester za interpretacije del Bonportija prejel nagrado Choc de la Musique, ki jo podeljuje revija Le Monde de la Musique. Na Festivalu Ljubljana bosta letos kot solista nastopila španski virtuoz na trobenti Vicente Campos in vsestranski glasbenik Massimo Mercelli. V primeru dežja se bo koncert odvil v Viteški dvorani Križank.

Sreda, 4. avgusta

Po besedah organizatorjev ljubljanskega Trnfesta so Naurou s polno mero samozavesti prečkali glasbene meje, tako kulturne kot jezikovne. V svojo glasbo so vnesli vplive tradicionalnega blue funka, brazilskega maracaja, reggae in slum glasbe. Naurou predstavljajo mešanje različnih ras, saj svojo glasbo razvijajo dlje, kot je skorajda mogoče iti v melodiji, ritmih in razpoloženju. Skladbam v volofu, francoščini, fulaniju in angleščini boste lahko prisluhnili ob pol devetih zvečer na letnem odru KUD Franceta Prešerna.

Četrtek, 5. avgusta.

K letošnjemu pestremu glasbenemu poletju bo prispevala tudi baročna zasedba XVIII-21 Le Baroque Nomade. Umetniki so na spletni strani zasedbe zapisali: "Avantura jih je pripeljala v kontrapolnost repertoarja 17. in 18. stoletja, kjer se srečujejo s tipsko raznoliko glasbo, ki jih je zadela in prežela v svetovnem drncu potujočih glasbenikov, v svetu in dobi, ko so potovanja pripeljala do kulturnega premeščanja in asimilacije." Ob pol devetih zvečer bodo "kontrapolirali" na gradu Mokrice. Dan prej bo zasedba, ki jo sestavljajo Cyrille Gerstenhaber (sopran), Jean-Christophe Frisch (flavta), Hager Spaeter Hanana (violončelo), Lorenzo Coppola (klarinet), Shoo Park (klavir s kladivci), koncertirala v mariborski sinagogi.

Sobota, 7. avgusta

Okarina etno festival bo ob pol devetih zvečer v zdraviliškem parku Bled pozdravil kraljico romske glasbe Esmo Redžepovo. Diva naj bi v svoji bogati, več kot 40-letni karieri odpela že okoli 15.000 koncertov, med njimi skoraj tretjino humanitarnih. Makedonka poje v dvajsetih jezikih, posnela pa je blizu 600 pesmi. Esma obljublja železni repertoar: "Čaje šukarije", "Nasvali so Uljum", "Ciganka je malena", "Zapej Makedonijo" in druge.