»Skušala sem dati vse od sebe, a je bila bolečina v gležnju z vsakim metom močnejša. Pred tekmo je sicer kazalo na bolje, a ko sem obula šprinterice, je noga takoj zatekla. Očitno mi ta tekma ni bila usojena in mi je zelo žal. Razočarana sem!« je svoje prve občutke na prvi deževni dan EP, ko je bila na večernem sporedu močna nevihta, strnila Martina Ratej.

Po tretjem metu – bila je sedma, ko sta se ji dva povsem ponesrečila – je šla na »bojni« posvet k trenerju Andreju Hajnšku. »Pomiril me je ter rekel, da je vse v redu, da mi manjka le zaključek. Toda bolečine v desni nogi so bile prevelike, zato je bilo napak preveč,« je dejala slovenska rekorderka. Peti met je poletel skoraj 65 m daleč, a je Ratejeva prestopila. »Enega je odneslo res daleč. Koliko je bil dolg? Škoda za prestop,« je odgovorila včerajšnja slovenska poraženka. Če bi bil met veljaven, bi lahko Ratejeva končala na četrtem mestu, a so bile včeraj presenetljiva evropska prvakinja Linda Stahl (zmagala je z osebnim rekordom 66,81), Christina Obergfoell in Čehinja Barbora Špotakova preprosto najboljše.

»Pričakovala sem, da bo zmagala Špotakova, za Obergfoellovo sem napovedala, da bo med tremi najboljšimi, želela pa sem si, da bi bila jaz tretja na zmagovalnem odru. Za Stahlovo smo ugibali, a se zavedali, da lahko preseneti,« je finalni razplet komentirala 28-letna atletinja. Ratejeva je imela v Barceloni precej smole z žulji, ki so povzročili infekcijo, pogled na desni gleženj pa je vzel apetit po dotlej obveznem večernem tapasu.

Vrhunec tretjega tekmovalnega dne je bil ženski finale šprinta na 100 m, v katerem je Nemka Verena Sailer z osebnim rekordom 11,10 ugnala temnopolte tekmice.