V zadnji od šestih končnih odločitev dneva je 20-letni Lemaitre, ki je kot prvi belec letos na 100 m tekel pod 10 sekundami (9,98) in s tem pred tremi tedni postavil najboljši evropski izid sezone, osvojil naslov prvaka z izjemnim finišem (10,11), s katerim se je odlepil od izenačene konkurence. Kar štirje tekmovalci na naslednjih mestih so tekli 10,18 sekunde in zato je bilo potrebno nenavadno dolgo čakati na končne izide. Po fotofinišu je srebro osvojil Britanec Mark Lewis Francis, bron pa drugi Francoz Martial Mbandjock. Branilec naslova, Francis Obikwelu iz Portugalske (10,18), je ostal praznih rok na četrtem mestu, peti pa je bil Britanec Dwain Chambers, s prav tako 10,18 sekunde. Slednjemu so zaradi dopinga med drugimi odličji vzeli tudi evropski naslov iz leta 2002.

Dvajsetletna Perkovićeva je osvojila prvo zlato medaljo na EP v zgodovini hrvaške atletike. Tako se je v zgodovino vpisala pred svetovno zvezdnico, Splitčanko Blanko Vlašić, ki bo prva favoritinja v skoku v višino in naj bi v tej disciplini osvojila še četrto odličje za svojo domovino na dosedanjih EP. Perkovićeva je bila lani mladinska svetovna prvakinja, evropski članski naslov pa si je v Španiji priborila s svojim zadnjim metom, ki je bil predzadnji na tekmovanju. Orodje je vrgla 64,67 m in na drugo mesto potisnila dotlej vodilno Romunko Nicoletu Grasu (63,48 m), ki v zadnjem metu tekme ni več izboljšala svojega dosežka. Petkovićeva, v kvalifikacijah si je komajda zagotovila finalni nastop, je imela sicer že od prve serije naprej v rokah srebro. Pod taktirko trenerja Ivana Ivančića je izjemno napredovala; še leta 2008 je imela osebni rekord na meji 55,89 m. Tretja je bila Poljakinja Joanna Wisniewska (62,37 m).

Radeviča je z latvijskim rekordom osvojila zlato, svoje prvo odličje na velikih tekmovanjih. Toliko kot ona, 6,92 m, je skočila tudi Portugalka Naide Gomes, vendar je imela letošnja svetovna dvoranska podprvakinja iz Dohe slabši drugi skok (6,68 m) kot Latvijka (6,87). Radeviča je skočila še 6,79 in 6,73 m in s tem več kot zasluženo slavila. V zelo izenačenem boju tudi za bron, kar sedem tekmovalk je namreč preskočilo oznako za 6,70 m, se je tretjega mesta veselila Rusinja Olga Kučerenko (6,84 m).

V metu kladiva si je Charfreitag zlato zagotovil v drugi seriji z edinim metom na tekmi prek 80 m (80,02). V drugem poskusu si je odličje, na koncu se je izkazalo, da bron, primetal Madžar Krisztian Pars (79,06 m). V šesti seriji je najprej Belorus Valerij Svatjoha vrgel 78,20 in se s petega mesta prebil na tretje ter začasno s stopničk zrinil Italijana Nicolo Vizzonija. Sedemintridesetletni italijanski veteran pa se ni predal in je z 79,12 m prišel do srebra.

Abeylegessejeva, olimpijska podprvakinja, se je že kmalu po startu na 10 km otresla tekmic in prišla do prednosti, ki ji je zagotavljala mirno končnico v boju za odličja. Z 31:10,23 je na koncu za več kot dvanajst sekund prehitela branilko naslova Ingo Abitovo iz Rusije (31:22,83), bron pa je šel v roke Portugalki Jessici Augusto (31:25,77). Vse ostale so bile več kot deset sekund za tretjeuvščeno.

Kaniškina je vnovič potrdila svojo premoč v hitri hoji na 20 kilometrov. V Barceloni je prepričljivo opravila s tekmicami in tako naslovu olimpijske in svetovne prvakinje dodala še evropskega. Petindvajsetletnica je za zmago prehitela rojakinji Anisjo Kirdjapkino na drugem in Vero Sokolovo na tretjem mestu.