Ženska štafeta se bo na štart podala v soboto, s četverico šprinterk in selektorjem za štafete pa smo se pogovarjali na enem od treningov na Montjuicu. "S Sabino nimava kakšnih večjih težav pri predaji, tako da posebnih problemov ne pričakujem. Si pa štejem v čast, da tečem v štafeti s tako veliko legendo, kot je Merlene Ottey," pravi Tina Murn, ki se je včeraj ogrela v kvalifikacijah na 100 metrov, ko je z najboljšim časom sezone 11,70 zasedla 24. mesto med 32 tekmovalkami.

"Najprej se bom na evropskem prvenstvu osredotočila na tek na 200 metrov, kjer tudi največ pričakujem. Želim si odteči najboljši letošnji rezultat. Kaj mi bo to prineslo, ne vem, morda celo finale. Sicer imam v načrtu dva štafetna nastopa, tako na 4x100 kot na 4x400 metrov. Če se bom na 200 metrov uvrstila v finale, ne bom nastopila v nobeni štafeti. Trening štafete 4x100 metrov je bil dober, zato sem optimistična. Sicer mi je Barcelona zelo všeč. Želim si le, da se bo veter kaj obrnil, da nam bo zapihalo malce v hrbet, saj prve dneve piha predvsem v prsi," je nadaljevala Sabina Veit.

"Trening štafet v Barceloni je bil odličen, potem ko smo imeli v Ljubljani nekaj težav. Zato smo lahko pred nastopom pozitivne," je rekla Merlene Ottey, Kristina Žumer pa je povedala: "Dober trening nam vliva upanje, da bomo na največji tekmi pridobili sekundo, ki smo jo doslej izgubili na predajah. Osebno pritiska s prisotnostjo Merlene ne čutim, saj z njo treniram že zelo dolgo, skupaj v štafeti pa sem z njo tekmovala že pred sedmimi leti na svetovnem prvenstvu v Parizu."

Vodja ženske štafete 4x100 metrov Albert Šoba se je ozrl tudi v prihodnost: "Če bodo punce tako dobro predajale, kot so na prvem treningu na olimpijskem štadionu, bo štafeta dobra in hitra. Trenutno sem še selektor ženskih štafet. Tokrat smo se odločili, da pošljemo na evropsko prvenstvo najboljše šprinterke. V prihodnosti bomo morali ekipo močno pomladiti, saj so mlade punce že zelo blizu Merlene in Kristini. Nastop v štafeti lahko pomeni atletom velik motiv. Na veliko tekmovanje se lahko uvrstijo z reprezentanco, ne pa da Slovenijo na prvenstvih zastopa le en šprinter. Štafeta je ekipa in je primerljiva s kolektivnimi športi. Podpiram politiko atletske zveze, da gredo štafete na največjo evropsko tekmo."