»Na papirju morda res zgleda, da sem se skozi kvalifikacije prebila z lahkoto, ker sem vse višine preskočila v prvem poskusu, a verjemite mi, da ni bilo tako. Nasprotno. Na ogrevanju mi ni šlo, ker sem imela preveliko tremo. V nadaljevanju sem se umirila. Vse se je izteklo sanjsko in sem presrečna. Pogoji za skoke so bili težki, saj je pihal stranski veter. Predvsem prvi skok je bil tehnično slabši, a sem kljub temu zmogla višino,« je nasmejano pripovedovala Tina Šutej, ki bo v finalu nastopila jutri. »Prepričana sem, da bi lahko preskočila tudi 440 centimetrov, če 435 ne bi zadostovalo. V zadnjem skoku sem se ravno prav ogrela. Dobro sva komunicirala tudi s trenerjem (Slavko Černe – op. p.).«

»Mislim, da v finalu ne bom tako živčna, kot sem bila v kvalifikacijah. Skušala se bom približati državnemu rekordu, ali ga izboljšati (450 cm – op. p.). Začela bom skakat na začetni višini, ki bo gotovo višja kot v kvalifikacijah. Danes bom naredila iztek, palice pa bom pustila pri miru, da se čim bolje spočijejo za finale,« je še po nastopu v Barceloni, kjer je bila novica dneva, da je katalonski parlament s tesnim izidom odločil, da bodo od 1. januarja 2012 v prvi izmed 17 španskih regij prepovedane bikoborbe, pripomnila nekdanja mladinska svetovna podprvakinja.

Včeraj je navdušil tudi Sebastjan Jagarinec, ki je v polfinalu teka na 400 metrov držal obljubo in dosegel nov osebni rekord (46,13) ter dosegel 16. izid izmed 24 polfinalistov. Na velikem tekmovanju je dokazal, da gre za velikega upa slovenske atletike. »Ko sem 15 minut po koncu še vedno zadovoljen, je dokaz, da sem naredil nekaj dobrega. Zelo sem zadovoljen. Čaka me še nastop v štafeti 4x400 metrov. Smo mlada ekipa, ki lahko tečemo pod 3:06, in imamo precej rezerv,« pravi Jagarinec, ki se po času vse bolj približuje svojemu trenerju Matiji Šestaku.

Slabše kot v kvalifikacijah se je odrezal bronasti šprinter zadnjega EP Matic Osovnikar, ki je dosegel 18. čas ter drugič v karieri na prvenstvih stare celine nastop končal v polfinalu (po Münchnu 2002). »Že štart je bil slabši kot v kvalifikacijah, pa tudi nadaljeval nisem najbolje, saj v drugem delu nisem dodal zadnjega pospeška. Tako nisem dosegel prave maksimalne hitrosti, da bi bil lahko rezultat kaj boljši. Zelo sem si želel uvrstitve v finale, saj sem se po polfinalu zavedal, da je takšen podvig možen, a je bil polfinalni nastop preslab,« je razložil Osovnikar, ki ga že danes čaka nastop v kvalifikacijah na 200 m.