Ob 19. uri bo v polfinalu na 400 m tekel Mariborčan Sebastijan Jagarinec, ob 19.50 pa bo v polfinalu na 100 m Matic Osovnikar; finale te discipline je nato na programu ob 21.45.

Šutejeva, nekdanja mladinska svetovna podprvakinja (2006), je izjemno dobro tekmovala in vse višine skočila v prvih poskusih ter ji na višini 4,40 m sploh ni bilo treba več skakati. "Na papirju je bilo videti vse gladko, vendar pa ni bilo tako. Zgodba je drugačna, imela sem preveč treme. Posebej zato, ker sem bila zelo živčna in mi na ogrevanju ni šlo nič od rok. Potem pa mi je steklo in bi tudi 4,40 skočila, če bi bilo treba. Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo. V finalu bo drugačna zgodba in bom skakala bolj sproščeno in skušala popraviti ali se vsaj čim bolj približati svojemu slovenskemu rekordu (5,50 m)," se je smejalo Šutejevi.

Na 4,35 m je ostalo v igri za finale dvanajsterice vsega 17 tekmovalk, poleg Šutejeve pa je le še Britanka Kate Dennison vse višine dotlej zmogla v prvih skokih. Britanka je podrla letvico na 4,40 m, na tej višini pa sta začeli Rusinja Svetlana Feofanova, nekdanja svetovna rekorderka, in Nemka Silke Spiegelburg, ki sta letvici preskočili v prvih skokih, poleg teh dveh tekmovalk in Šutejeve pa je bila brez neuspešnega skoka le še Čehinja Jirina Ptačnikova.

Tekmovalke so imele veliko težav zaradi močnih bočnih sunkov vetra, ki jim je vstran potiskal palico in jim zato zmedel ritem zaleta. "Šutejeva je izjemno dobro tekla v zaletu, posebej v primerjavi z ostalimi tekmovalkami. Tudi na 4,35 m je izkoristila pravi trenutek in startala takoj, ko je pihalo manj. Odlično je nastopila v kvalifikacijah, bolje skorajda ne bi mogla," je Šutejevo pohvalil njen trener Slavko Černe.

Murnova je zelo dobro začela tek na 100 m, bila prvih 60 m v ospredju, potem pa se ni mogla več vmešati v bolj za napredovanje v polfinale, čeprav je na koncu tekla najhitreje letos. "Že vso sezono imam težave s poškodbo leve stegenske mišice. Manjka mi veliko treninga. Zadovoljna sem, ker sem dosegla najboljši izid sezone. Na velikih tekmah vedno bolje startam kot doma, tudi tokrat je bilo tako. Naredila sem to, kar znam in sem ta čas sposobna. Po štafetnem teku na EP bom končala sezono in šla na dopust. Letos me čaka še pravosodni izpit, zato bo atletika odšla na drugi tir. Mislim pa, da bom nato zbrala še nekaj volje, da bom nadaljevala športno kariero, toda največ do olimpijskih iger v Londonu leta 2012," je napovedala Murnova.