»Ni kaj, imel sem srečo,« se je nasmehnil, potem ko si je v 15 minutah po telesu zlival vodo, ker je bilo zelo soparno. »Toda začelo se je s smolo. Na štartu se mi je blok dvignil. Prve tri korake sem šel zelo počasi. Moral sem praktično z mesta ponovno štartati. Tako sem zanesljivo izgubil tri ali štiri desetinke. V nadaljevanju sem tekel dobro. Toda v ciljni ravnini se je poznalo, da sem na začetku izgubil preveč moči. Tako sem zapravil možnost, da bi se neposredno uvrstil v polfinale,« je nadaljeval eden največjih slovenskih atletskih upov.

Jagarinec je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel peto mesto, štirje pa so se v polfinale uvrstili neposredno. Izkazalo se je, da je bil v drugi najmočnejši skupini, saj je v nadaljevanju en polfinalist tekel celo nad 47 sekundami, kar je rezultat, ki ne sodi v takšen rang tekmovanj.

Atlet mariborskih Poljan je z uvrstitvijo v polfinale izpolnil medijska pričakovanja, lastnih s časom 46,75 (22. čas kvalifikacij) še zdaleč ne. »Strinjam se, da ta čas za finale še nisem konkurenčen. Se bom pa skušal v polfinalu približati osebnemu rekordu (46,19 – op. p) ali ga celo izboljšati. Upam, da smole na štartu ne bo. Sedaj imam vse pogoje, da grem sproščeno na štart,« je zaključil Jagarinec.