Kje tičijo razlogi za odhod?

Prej ali slej je moral priti ta trenutek. Dolga leta sem nosil dres Reala, a imam 33 let in vem, da za mano prihajajo mladi igralci. Hkrati sem v letih, ko je skrajni čas, da preizkusim nov izziv.

Verjetno ne gre za dokončno slovo.

Odhajam, a samo začasno. Zagotovo se bom nekoč vrnil. Vedno bom navijal za Real, a moja motivacija je še vedno, da redno igram nogomet in da uživam na igrišču. V zadnji sezoni ste me videli v različnih vlogah, samo ne v vlogi nogometaša.

Ali odhajate v Schalke?

Res je, da je ta nemški klub zelo zainteresiran in da pogovori potekajo že zelo dolgo. V nekaj dneh bo jasno, če odhajam v Bundesligo, a so še druga moštva, ki me želijo. V tem trenutku je jasno le to, da zagotovo odhajam v Nemčijo ali Anglijo.

Mourinho vas ni uspel prepričati.

Govoril sem s trenerjem, takoj ko je prišel, in prepričal sem se, da bi z mano ravnal fenomenalno. Toda želim nekaj novega, neko novo doživetje. To odločitev sem sprejel že prej. Spoznal sem, da je Mourinho velik človek. Ko je bilo uradno, da prihaja, sem dvomil o tem, da je pravi človek. Po pogovoru z njim pa sem spoznal, da je povsem drugačen.

Kateri je vaš najljubši igralec izven Reala?

Če že moram izbrati, je to bil Pep Guardiola. Sijajno sva se razumela v španski reprezentanci. On je tudi tisti, ki mi je podal pri mojem prvem golu za Španijo. Že takrat je bilo jasno, da bo trener, saj je na igrišču vseskozi komandiral in nekaj govoril.

Kaj pa v Realu?

Lahko bi našteval zelo dolgo, saj sem preživel v klubu ogromno različnih obdobij. Začel sem z Laudrupom, Zamoranom, Sanchisom, sedaj so v klubu Ronaldo, Higuain... Je pa res, da je največji vtis name naredil Fernando Redondo. Morda zato, ker sva bila cimra na potovanjih. V nekem obdobju sem z njim prespal več noči kot z lastno ženo (smeh).

Kdo bo dobil vašo legendarno številko 7?

Tisti, ki jo bo dobil, jo bo dobil zasluženo. A številka dresa ni pomembna. Šteje samo grb Reala iz Madrida na prsih.