Čeprav je lani Arsenal dolgo pretil, sta na koncu v bitki ostala zgolj Manchester United in Chelsea, ki sta glavna favorita tudi letos. Velika pričakovanja imajo po vseh spremembah navijači Liverpoola in Manchester Cityja. Prvi so dobili novega trenerja Royja Hodgsona, ki obljublja novo ero, medtem ko drugi gradijo najboljšo ekipo na svetu. Še dve leti nazaj so mnogi zmajevali z glavo in dvomili o tem, da bo nov arabski denar pripomogel pri privabljanju največjih zvezdnikov, češ da je sloves Cityja v teh časih premajhen, da bi lahko predstavljal izziv za največje mojstre nogometa. Kot prvi se je tej trditvi uprl Robinho, vmes so sledili takšni asi, kot so Tevez, Adebayor, David Silva in brata Toure, kot zadnja pa se znata na seznamu znajti še Mario Balotelli in Fernando Torres.

Po poročanju italijanskih časopisov je Balotelli z nogo in pol že v Angliji. Inter bo zanj prejel 35 milijonov evrov, sam pa bo podpisal petletno pogodbo, ki mu bo na leto navrgla štiri milijone evrov. Da ne gre še za eno zgodbo, ki bi skrbela zgolj za večjo prodajo časnikov, potrjujejo fotografije, ki so Balotellija ujele na poslovilni zabavi v nekem prestižnem milanskem lokalu. Prejel je številna darila, na katerih je med drugim pisalo: "Mnogi te kritizirajo, a ti si največji med njimi." Ali pa: "Čeprav bo med nami na tisoče kilometrov razdalje, boš za vedno v naših srcih."

Kot strela z jasnega je udarila tudi novica, da zna iz Liverpoola v City oditi Torres. "Fernando spada med najboljše na svetu in ima za sabo že tri sezone v angleški ligi. Vsekakor je na našem seznamu želja. Ali bo na koncu res prišel, je odvisno od cene ter od njegove želje, da se pridruži našemu ambicioznemu projektu," je iz New Yorka dogajanje pokomentiral trener Cityja Roberto Mancini, kjer se s svojimi varovanci nahaja na pripravah.

Pravo evforijo je v Ukrajini, natančneje v Donjecku, kjer je okrepil Šahtjor, povzročil hrvaški nogometaš brazilskih korenin Eduardo. Že na prvem treningu ga je prišlo pogledat več kot 3000 navijačev. "Iskal sem klub, v katerem bi igral. To sem našel pri Šahtjoru, kjer mi nudijo prav vse," je nekaj vljudnostih besed spregovoril Eduardo in priznal, da je ključno vlogo pri prestopu odigral reprezentančni soigralec Dario Srna, ki je že vrsto let v Donjecku: "Brez dvoma lahko to potrdim." Ne glede na ugodje, ki ga svojim igralcem nudi bogati Šahtjor, je prestop iz Arsenala korak nazaj, a hrvaški napadalec ni teh misli: "Še vedno sem mlad in o koncu kariere ne razmišljam. Šahtjor je velik klub in pomagal mu bo bom do veliko uspehov."