Rodićeva je na generalki pred EP s skokom 14,35 ugnala vso konkurenco ter dosegla enega svojih največjih mednarodnih uspehov. Včeraj nekaj čez poldne je podžgala pričakovanja z izjavo, da je za njo eden najboljših treningov doslej. Vseh šest skokov je bilo namreč daljših kot 14 metrov. "Počutim se odlično. Vreme je krasno, trening odličen. Psihološki vidik in samozavest sta na zelo visoki ravni," je uvodoma dejala Snežana Rodić ter nadaljevala: "Če bom tako skakala, v kvalifikacijah ne bi smela imeti težav v boju za finale. Vedno je sicer prisotno vprašanje, kako bo uspel daljši zalet, s katerim se še nisem povsem spoprijateljila, a danes je šlo odlično."

V Barceloni, kjer slovenska atletska reprezentanca biva v hotelu AC Barcelona, ki je na koncu Diagonale in leži ob Sredozemskem morju, se odlično počuti tudi Marina Tomič, tako imenovana naslednica Brigite Bukovec na ovirah na 100-metrski razdalji. "Prepričana sem, da bodo spomini z letošnjega evropskega prvenstva precej lepši kot s prejšnjega. Imam res lepo priložnost, da se ukvarjam predvsem s tem, kako čim bolje odteči. V Goeteborgu sem se morala obremenjevati še s kopico drugimi osebnimi težavami, povezanimi s poškodbo. Steza tu je zelo hitra, ustreza pa mi tudi modra barva. Imamo srečo, da so vse ovire rdeče, da nas vse skupaj ne bo preveč uspavalo. Potrebovala bi le še kakšnega bikca, kakršen je v španskem simbolu, da bi me med tekom preganjal," je bila odlično razpoložena Marina Tomič. Mimogrede, včeraj so bile v Barceloni množične demonstracije, na katerih so Katalonci protestirali nad bikoborbami in so zahtevali njihovo ukinitev.

Z naskokom prvo medijsko ime slovenske reprezentance je po pričakovanju Merlene Ottey. Slovenski novinarji smo izjemno zaželeni pri kolegih iz drugih držav, saj "otteymanija" ne popušča. Nasprotno, vse bolj narašča, saj je vsak dan veliko novih novinarjev, ki izvedo, da bo v Barceloni v štafeti 4 x 100 metrov nastopila atletska legenda. Če želiš imeti vsaj nekaj miru pri delu, je treba akreditacijo zakriti, da se ne vidi, od kod prihajaš, saj sicer takoj dobiš še in še vprašanj. Ure v sicer preveč aklimatiziranem tiskovnem središču, kjer iz klimatskih naprav piha podobno močno kot v nekaterih arabskih državah, tako minevajo kot minute.

Včeraj je bil, vsaj kar zadeva počutje slovenskih atletov, res pozitiven dan, saj je bila odlično razpoložena tudi Merlene Ottey, ki je nazadnje v Barceloni tekmovala, ko je bila stara 32 let. Pred 18 leti je tedanja Jamajčanka na olimpijskih igrah osvojila bronasto kolajno na 200 metrov. "Vedno je lepo v Barceloni, spomini na olimpijske igre so res nepozabni. Predvsem pa me ta čas veseli predvsem dejstvo, da sem sploh sposobna tekmovati. Veseli me tudi dejstvo, da je štafetni trening zelo dobro uspel, precej bolje kot pred dnevi v Sloveniji. Ko bo štadion poln, se seveda ne bomo slišali tako dobro, a vseeno mislim, da smo lahko zelo hitre," je začela pogovor Merlene Ottey in nadaljevala: "Seveda čutim pritisk z vseh strani, toda vsakemu novinarju pač ne morem dati individualnega intervjuja. Če bo prošenj še veliko, bomo morali pač sklicati tiskovno konferenco, na kateri bom dosegljiva vsem."